Pompeii: Paul W.S. Andreson natočí antický Titanic

Pompeii: Paul W.S. Andreson natočí antický Titanic | Fandíme filmu
Svět se zbláznil. Režisér série Resident Evil převzal film po Romanu Polanském a slibuje romantické drama na pozadí živelné katastrofy. Ve 3D.

Katastrofickými filmy jsme už možná po roce 2012 přehlcení, ale co tahle romantický film na pozadí kataklyzmatické události? A to rovnou jedné z těch nejznámějších – výbuchu Vesuvu, který v roce 79 př. n. l. pohřbil Pompeje. Ty vešly do dějin jako město dokonale zachované díky sopečnému prachu.

Přesně takový film chystá režisér série Resident Evil Paul W.S. Anderson. Projekt převzal po Romanu Polanskim, který se chystal natočit film podle knižní předlohy Roberta Harrise. Z původního příběhu mnoho nezůstalo, kniha totiž vypráví o Pompejích z pohledu starověkého architekta a více se zajímá o samotnou živelnou pohromu a destrukci města, zatímco Anderson uhodí na romantičtější strunu (dokonce film srovnává s Titanicem). Rád by prý ale do děje zahrnul i politické machinace zkorumpovaných Pompejí. Film bude jak jinak ve 3D, s ratingem PG -13. Předloha Roberta Harrise ale nezůstane nevyužita – momentálně se pracuje na televizním seriálu Pompeii v produkci Ridleyho Scotta.

Filmové zpracování Pompeii se zaměřuje na otroka Mila, který sní o vykoupení své svobody a životě s Columbou, dcerou jeho pána, do níž je tajně zamilovaný. Netuší ale, že Columba je již zaslíbená římskému senátorovi, čímž si její otec snaží vyrovnat svůj dluh. Roli také hraje osud jeho přítele, gladiátora Nigelluse, jež je nucen zápasit, jak se zdá, v předem prohnaném zápasu v koloseu. Milo, se dozvídá o osudu Columby a následně je prodán jinému pánovi a poslán na lodi do Neapole. Když se zdá, že věci už nemůžou být horší, svou roli v příběhu začne hrát Vesuv a chrlí na město žhavou lávu a sopečný prach. Nigellus je uvězněn v troskách kolosea a Columba v domě svého otce. Milo se vrací do hořícího města, poháněný snahou zachránit jak svého nejlepšího přítele, tak svou vyvolenou.

Titulní role již našly své představitele, jejichž výběru se nedá nic vytknout – hrdinného otroka Mila si zahraje Kit Harington, známý jako Jon Snow z populární série Hra o trůny a Columbu ztvární Emily Browning (Sucker Punch). Další role obsazeny nejsou, ale můžeme očekávat, že se nějaká najde pro Andersonovu manželku Millu Jovovich. Přestože u většiny předchozích snímků si Paul W. S. Anderson scénář psal sám, nyní se o něj postarali Lee a Janet Scott Batchlerovi (Batman navždy), což není právě nadějná vyhlídka. Naštěstí nějaké úpravy ve scénáři udělal i Julian Fellowes (Downton Abbey), který se v historických tématech vyzná, tak můžeme doufat, že už Pompeje další katastrofa nečeká.

Režisér Anderson by jistě potřeboval vylepšit reputaci po posledním díle Resident Evil i Třech mušketýrech, a Pompeii by mohl být právě ten film, se kterým se to povede. Samozřejmě je ale klidně možné, že jeho režisérský styl v kombinaci se scénáristickou dvojicí film zcela potopí. Máte v Paula W.S. Andersona důvěru nebo vás mrzí, že Polanski na své plánované Pompeje se Scarlett Johanssonovou a Orlandem Bloomem nesehnal finance? Nebo snad dáte raději přednost seriálu Ridleyho Scotta? V galerii najdete první promo obrázek.

Zdroje: Anciet History, Slashfilm, Collider, Dark Horizons, Geek Tyrant

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu