Chicagský tribunál: Policie se střetává s demonstranty v novém traileru, ze kterého mrazí

Chicagský tribunál: Policie se střetává s demonstranty v novém traileru, ze kterého mrazí | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 9 obrázků
Z hvězdně obsazeného historického dramatu se potenciálně rýsuje jedna z nejlákavějších filmových podívaných letoška.

Aaron Sorkin se bezpochyby řadí mezi nejuznávanější scenáristy dnešní doby, což pouze dokazují tři nominace na Oscara, z níž jednu, za svou výbornou práci na Sociální síti, dokonce proměnil. Každý jeho nový projekt se tedy vyplatí bedlivě sledovat. V případě připravovaného snímku Chicagský tribunál (The Trial of the Chicago 7) si vzal na starost dokonce i režii a film se začíná rýsovat jako jeden z předních favoritů letošních filmových cen.

Příběh historického dramatu je založen na skutečných událostech točících se kolem skupiny aktivistů známých jako Chicagská sedmička, která v roce 1968 při příležitosti sjezdu Demokratické strany uspořádala protest proti vietnamské válce, který se následně proměnil v násilné střety s policií. Následovalo soudní řízení, které se navždy zapsalo do historie.

Jak již bylo řečeno, Sorkin se kromě scénáře ujal i režisérského křesla, které převzal po Stevenu Spielbergovi, jenž měl na látku původně zálusk. Snímek se celkově může chlubit tvůrčím týmem naprosto překypujícím áčkovými hvězdami především v oblasti fascinujícího hereckého obsazení. Za vše mluví jména jako Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Michael Keaton, Joseph Gordon-Levitt, Yahya Abdul-Mateen II nebo Mark Rylance.

Alespoň podle prvních recenzí by před námi pak měla být skutečná pecka. Novináři mluví o skvěle odvedené práci ze strany Sorkina nebo o bravurních hereckých výkonech. Přičtěte si k tomu důležité téma, které rezonuje především ve světle letošních masivních protestů v USA, a historické zasazení, které má filmová Akademie obecně ve velké oblibě, a máte jednoho z žhavých uchazečů o Oscara a potenciálně další obrovský úspěch pro Netflix, který se v posledních letech na cenách blýsknul se snímky Manželská historie, Roma nebo Irčan.

Světlo světa aktuálně spatřil nový trailer, který všechny naděje skutečně potvrzuje a láká na skvělou podívanou, na kterou naštěstí nebudeme muset čekat příliš dlouho - Chicagský tribunál se na Netflixu dočká premiéry již 16.10.

To, co bylo v roce 1968 zamýšleno jako pokojný protest proti sjezdu demokratů, se změnilo ve vlnu násilí a střetů s policií. Organizátoři protestů, včetně Abbieho Hoffmana, Jerryho Rubina, Toma Haydena a Bobbyho Sealea, byli obviněni z podněcování nepokojů a soudní proces, který následoval, je jedním z nejznámějších vůbec. Scénář a režie Aaron Sorkin. Hrají Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Frank Langella, Eddie Redmayne, Mark Rylance, Jeremy Strong, Yahya Abdul-Mateen II, Michael Keaton, John Carroll Lynch a Alex Sharp.

Zdroj: IndieWire

Galerie: 10

Chicagský tribunál: Policie se střetává s demonstranty v novém traileru, ze kterého mrazí | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Policie se střetává s demonstranty v novém traileru, ze kterého mrazí | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Policie se střetává s demonstranty v novém traileru, ze kterého mrazí | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Policie se střetává s demonstranty v novém traileru, ze kterého mrazí | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Policie se střetává s demonstranty v novém traileru, ze kterého mrazí | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Policie se střetává s demonstranty v novém traileru, ze kterého mrazí | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Policie se střetává s demonstranty v novém traileru, ze kterého mrazí | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Policie se střetává s demonstranty v novém traileru, ze kterého mrazí | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Policie se střetává s demonstranty v novém traileru, ze kterého mrazí | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Policie se střetává s demonstranty v novém traileru, ze kterého mrazí | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest