The Father: Anthony Hopkins propadá stařecké demenci a kráčí si pro dalšího Oscara

The Father: Anthony Hopkins propadá stařecké demenci a kráčí si pro dalšího Oscara | Fandíme filmu
Sony Pictures Classics
Zobrazit další 3 obrázky
Konce bývají nesnadné, o čemž nás přesvědčí životní zkušenost Olivie Colman.

Anthony Hopkins sice oslaví letos v prosinci třiaosmdesáté narozeniny, ale filmovou karieru zatím na hřebík pověsit nehodlá. Zanedlouho by měl začít natáčet životopisné drama One Life, v němž si střihne zachránce židovských dětí Nicholase Wintona, a na konci letošního roku, doufejme, dorazí do kin v hutném dramatu The Father. Nepůjde o žádnou veselou záležitost, když v centru dění se ocitnou otec s dcerou, přičemž prošedivělý rodič se evidentně bude muset popasovat se stařeckou demencí. Postupem času se hlavní hrdina začne ztrácet v realitě. Starostlivá dcera s tváří Olivie Colman (Favoritka, seriál Koruna) samozřejmě otce miluje, leč není pro ni lehké vidět, jak jej pomaličku ztrácí. Paměť totiž odumírá, tatínek brouzdá v alternativních světech a nepříjemných prožitků i zdánlivě necitlivých reakcí přibývá.

Snímek, který ihned rozpoutal oscarovou šuškandu (hovoří se Hopkinsově výjimečném hereckém výkonu), natočil francouzský režisér a scenárista Florian Zeller, když se scénářem mu vypomohl Christopher Hampton (Tichý Američan, Pokání). V dalších rolích se představí Rufus Sewell, Olivia Williams a Mark Gatiss. Do širší distribuce by mělo Hopkinsovo poutavé drama přikvačit 25. prosince 2020.

Foto: Sony Pictures Classics

Galerie: 4

The Father: Anthony Hopkins propadá stařecké demenci a kráčí si pro dalšího Oscara | Fandíme filmu The Father: Anthony Hopkins propadá stařecké demenci a kráčí si pro dalšího Oscara | Fandíme filmu The Father: Anthony Hopkins propadá stařecké demenci a kráčí si pro dalšího Oscara | Fandíme filmu The Father: Anthony Hopkins propadá stařecké demenci a kráčí si pro dalšího Oscara | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu