Hobit: Třetí část se odkládá

Hobit: Třetí část se odkládá | Fandíme filmu
Kdy konečně uvidíme trailer na druhý film? Pokoří Neočekávaná cesta miliardu? A jak se připravovaly digitální triky?

Původně jsme se Tam a zase zpátky měli dočkat už v létě 2014, nakonec se ale Warner rozhodl závěrečný film odložit až na prosinec, takže všechny tři díly trilogie půjdou do kin s ročním odstupem, jako tomu bylo v případě Pána prstenů. O tom proč se tak stalo, můžeme pouze spekulovat. Možná nepostupují dotáčky a post-produkce druhého a třetího filmu tak rychle, jak se původně počítalo. Možná se chce Warner vyhnout letní konkurenci, možná chce mít více finančních prostředků na rok 2015, když je teď realizace Justice League zpochybněna, a možná chce důkladněji vyždímat vydání DVD/Blu-ray.

U nás domácí video stále očekáváme 17. dubna, avšak ve Spojených státech půjdou disky do prodeje už skoro o měsíc dříve, a jejich majitelé se budou moci 24. března exkluzivně připojit na internetovou stránku, kde Peter Jackson poprvé oficiálně představí druhou část trilogie, nazvanou Desolation of Smaug. Vzhledem k tomu, že už je velká část filmu natočená, klidně bych čekal první teaser, možná i první videoblog. Ti, kdo se k online přenosu nedostanou (drtivá většina z nás asi Hobita ze zahraničí kupovat nebude), budou moct událost ve zkrácené podobě sledovat ze záznamu, a kdo ví, třeba se nad námi slituje i nějaký ten strašlivý pirát… Dále se potvrdilo, že na prvním vydání filmu najdeme jako bonusy opravdu jenom trailery a již známé videoblogy, takže na pořádnou nálož, na jakou jsme od Petera Jacksona zvyklí, si budeme muset počkat až na rozšířenou edici. U té se lze domnívat, že vyjde v předvánočním období. Neočekávanou cestu si zájemci mohou předobjednat dole pod článkem.

Co pro vás máme dál? Navzdory prvopočáteční nejistotě nakonec Neočekávaná cesta s jistotou pokoří v pokladnách kin bájnou hranici jedné miliardy dolarů! Film před nedávnem otevřel za krásných 20 milionů v Číně a do miliardy už mu chybí jen dalších dvacet, což by pro asijský velestát neměl být nejmenší problém. Miliarda je víc, než kolik v kinech utržily Společenstvo prstenu i Dvě věže, nicméně vzhledem k vyšším nákladům a inflaci, se můžeme bavit zhruba o obdobném (nebo i mírně horším) výsledku. Na úplný závěr pro vás máme ještě jednu povedenou featurette o přípravě digitálních triků.

Hobit: Jak Weta dělala digitální triky

 

Zdroje: Collider, TORn

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu