Woody Allen navzdory věku, koroně a osobnímu pádu v nemilost dál točí (skoro) film ročně

Woody Allen navzdory věku, koroně a osobnímu pádu v nemilost dál točí (skoro) film ročně | Fandíme filmu
The Mediapro Studio / Italy’s Wildside
Zobrazit dalších 6 obrázků
Nesmrtelný Woody Allen točí dál a je mu šumák, že na něj Američané zanevřeli.

Režisér, scenárista, herec a spisovatel Woody Allen patří mezi nejplodnější a nejznámější filmové tvůrce vůbec, přičemž zatím jej nebrzdí ani relativně pokročilý věk, natož pak dokola omílaný skandál týkající se sexuálního obtěžování adoptivní dcery Dylan Farrow. Ze znásilnění adoptivní dcery obvinila Allena v roce 1992 jeho bývalá partnerka Mia Farrow. Allen toto nařčení dlouhá léta odmítá. V posledních letech se musel rodák z New Yorku srovnat s tím, že mu celá řada tvůrců a herců/hereček nemůže přijít na jméno. Patří mezi ně Colin Firth, Greta Gerwig, Mira Sorvino, Timothee Chalamet či Kate Winslet. I tak se najde v Hollywoodu dostatek hereckých hvězd, které se spolupráci s ním nebrání. I proto točí nestárnoucí Allen jeden za film za druhým.

V loňském roce vypustil do kin romantickou komedii Deštivý den v New Yorku, v roce 2017 drama Kolo zázraků a v roce 2016 dobovou dramedii Café society. Na letošek si pro své fanoušky připravil komedii Rifkin’s Festival, která si odbyde premiéru 18. září 2020 na filmovém festivalu ve španělském San Sebastianu. Proč zrovna tam? Protože ve Spojených státech je Allen persona non grata bez šance na kinodistribuci. Naopak Evropa mu je stále nakloněna, ostatně zámořské výzvy k bojkotu jeho nejnovějšího filmu evidentně nebudou vyslyšeny. V případě snímku Rifkin’s Festival opět půjde o solidně obsazený počin s evropským feelingem, když v hlavní rolích se představí Christoph Waltz, Gina Gershon, Steve Guttenberg, Wallace Shawn či Elena Anaya.

The Mediapro Studio / Italy’s Wildside

Komedie Rifkin's Festival se natáčela právě v San Sebastianu, kam přijíždějí američtí manželé na mezinárodní filmový festival. Manželka se však záhy zamiluje do francouzského režiséra a manžel má aférku s místní Španělkou, tudíž klasická allenovská vztahovka. Datum české premiéry bylo stanoveno na 28. ledna 2021.

Foto: The Mediapro Studio / Italy’s Wildside

Galerie: 7

Woody Allen navzdory věku, koroně a osobnímu pádu v nemilost dál točí (skoro) film ročně | Fandíme filmu Woody Allen navzdory věku, koroně a osobnímu pádu v nemilost dál točí (skoro) film ročně | Fandíme filmu Woody Allen navzdory věku, koroně a osobnímu pádu v nemilost dál točí (skoro) film ročně | Fandíme filmu Woody Allen navzdory věku, koroně a osobnímu pádu v nemilost dál točí (skoro) film ročně | Fandíme filmu Woody Allen navzdory věku, koroně a osobnímu pádu v nemilost dál točí (skoro) film ročně | Fandíme filmu Woody Allen navzdory věku, koroně a osobnímu pádu v nemilost dál točí (skoro) film ročně | Fandíme filmu Woody Allen navzdory věku, koroně a osobnímu pádu v nemilost dál točí (skoro) film ročně | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest