Box Office: Pod tíhou pandemie Hollywood začal tajit podrobnosti o tržbách filmů

Box Office: Pod tíhou pandemie Hollywood začal tajit podrobnosti o tržbách filmů | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 2 obrázky
Mulan v Číně svoji bitvu prohrála. Jak je to ve skutečnosti s Tenetem se dozvídáme dost prapodivně.

Ještě donedávna byly články o kasovních tržbách dost nuzné. Kina byla zavřená, takže tržby neexistovaly, a online výdělky si platformy nechávají tradičně pro sebe. A tak, když se konečně otevřela některá kina v USA, byli novináři nadšení, že se postupně začne vše vracet do starých kolejí. Omyl. Studia Warner Bros. a Sony, která mají aktuálně v kinech Tenet a Broken Hearts Gallery, se rozhodla, že budou držet tržby pod pokličkou a vydají jedno číslo akorát v neděli. To přece musí stačit. Důvod je jasný. Strach z negatiní interpretace výsledků. Hlavně Warneři u Tenetu potřebují vybudovat aureolu úspěchu a dát co nejmenší záminku k tomu, aby se tržby daly interpretovat negativně. Přeci jen byl snímek drahý, a pokud na něj diváci mají chodit dál, musí studio udržet veřejnou představu, že jde o výjimečný počin.

Tento víkend utržila novinka Christophera Nolana s názvem Tenet ve Státech údajně 6,7 milionu, což je propad o 29 % oproti minulému víkendu, kdy se mluvilo o 11 milionech, ale nakonec to prý bylo jen 9,4 mega. V Americe je film na 29,5 milionu a globálně šplhá na 207 milionů, když se připočítá 177 mega z mezinárodních teritorií. Dobrá zpráva pro film je, že čím více diváků na něj chodí, tím víc se mu zlepšuje celkové skóre a ohlasy, takže stále nelze vyloučit variantu, že v rámci chudé nabídky se na Tenet bude chodit dlouhodobě.

Sony potom nasadilo romantickou komedii The Broken Hearts Gallery, kterou koupilo docela za levno (8 milionů), a utržila mu teď 1,1 milionu z nějakých 2200 kinosálů. Tohle nebylo riskantní rozhodnutí, protože studio dalo jasně najevo, které filmy jsou pro něj důležité a ty uvidíte až v roce 2021. 

Sony
Indie romcom The Broken Hearts Gallery

The Broken Hearts Gallery ale stačilo pouze na čtvrtou příčku, dvojku pořád okupují Noví mutanti s 2,1 milionu dolarů a celkovými 15 mega z USA. Na trojce je potom thriller Vyšinutý s 1,5 milionu za víkend a necelými 14 miliony dolary celkem. Snímek, ve kterém Russell Crowe terorizuje lidi na dálnici, vykazuje nejlepší tržby samozřejmě z drive-in kin. Na pětku pak dosáhl sequel After: Přiznání, který utržil jenom 525 000 dolarů, ale solidně se mu dařilo ve zbytku světa, kde je prý už nad 10 miliony dolary. 

V Číně je situace jiná. Tam tržby známe do posledního dolaru a můžeme tak říct, jak hodně se tam hrané disneyovce Mulan nezadařilo. Na čínském trhu, který běží téměř na sto procent, Mulan totálně pohořela mezi silnou konkurencí domácích hitů jako Eight Hundred. Film tam utržil lehce přes 23 milionů dolarů, což je katastrofa. V USA Disney novou Mulan do kin vůbec nedal a rovnou ji poslal na Disney Plus. Zároveň se pokusil film spasit v Číně, kde přece určitě "musí uspět", když v něm hrají Číňané. Nestalo se. A to se ještě před březnovou premiérou mluvilo až o potenciálu 850 milionů dolarů globálně... A kolik má zatím utrženo zmiňovaných Eight Hundred? 336 milionů dolarů. Což v tuhle chvíli bohatě stačí na pozici druhého nejvýdělečnějšího filmu letošního roku.

Zdroj: Forbes, Deadline

Mulan

18.06.1998 | USA
Dobrodružný, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Pod tíhou pandemie Hollywood začal tajit podrobnosti o tržbách filmů | Fandíme filmu Box Office: Pod tíhou pandemie Hollywood začal tajit podrobnosti o tržbách filmů | Fandíme filmu Box Office: Pod tíhou pandemie Hollywood začal tajit podrobnosti o tržbách filmů | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu