Noví mutanti po letech příprav dorazí do kin, jiné filmy se odkládají, či jdou přednostně na VOD

Noví mutanti po letech příprav dorazí do kin, jiné filmy se odkládají, či jdou přednostně na VOD | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit další 2 obrázky
Zázrak se blíží! Premiéra Nových mutantů klepe na dveře.

Všechno nasvědčuje tomu, že ve čtvrtek vskutku vstoupí do (nejen) českých kin "problémová" x-menovka Noví mutanti režiséra a scenáristy Joshe Boona. Původně měl film dorazit již na jaře 2018, ovšem byl odložen kvůli ohlášeným přetáčkám, které měly ještě zdůraznit hororový nádech. Následně Disney dokončil akvizici Foxu a přišla další stopka. Později byly přetáčky zrušeny a Noví mutanti se zas a znovu odkládali. Boone v minulosti sám potvrdil, že k žádný přetáčkám nikdy nedošlo. Sice se o tom hodně psalo, leč prý tomu tak není. Sám říká, že kdyby Disney nekoupil studio Fox, zřejmě by na ně došlo, což je ostatně relativně běžná praxe. Přetáčky byly nicméně zrušeny a projekt se ocitl pod drobnohledem hlavounů ze studia Disney. Režisér ještě dodal, že v době dokončení akvizice byl snímek hotov ze 75 procent. Boone rovněž v prosinci 2019 přiznal, že výsledný střih je pod jeho naprostou tvůrčí kontrolou a film půjde do kin v podobě, kterou on považuje za nejlepší možnou. Koronavirus přirozeně zase zamíchal kartami, leč nyní se zdá, že se dočkáme.

Disney / Fox

Premiéra Nových mutantů na VOD údajně nebyla v plánu, jelikož studio bylo smluvně vázáno poslat snímek nejprve do kin (alespoň do několika). Pouze se čekalo na "správný" čas, přičemž se ale zdá pravděpodobné, že Noví mutanti poputují na VOD poměrně brzy po nutné kinopremiéře. Na virtuálním Comic-Conu@Home se sice objevila vtipná fotografie, na níž Disney / 20th Century Fox žertují o dalším odkladu, leč zatím o žádné změně nepadlo ani slovo.

Pouze informativně si projedeme další nejnovější odklady. Sony prozatím vyřadilo z plánu romantickou komedii The Broken Hearts Gallery produkovanou Selenou Gomez. Bláznivá komedie Bill & Ted 3 s Keanu Reevesem putuje na VOD a do hrstky vybraných kin 1. září 2020. Hororová jednohubka Saint Maud oproti tomu stále čeká na datum americké premiéry, ve Velké Británii se fanouškům představí 23. října 2020. U nás (nebo na VOD) nevíme. Akční thriller Without Remorse s Michael B. Jordanem v hlavní roli se možná taky vykašle na kina a pofrčí na VOD (konkrétně na Amazon Prime). Šílenost Jackass 4 byla kvůli skluzu produkce též odložena, hovoří se o premiéře v říjnu 2021. Úplně stejně je na tom Snake Eyes, ten zřejmě nestihne premiéru letos a vtrhne do kin až příští rok. Otrokářský horor Antebellum pro změnu resignuje na kinodistribuci a pomaže v září na PVOD (minimálně v USA). V říjnu jej bude následovat dobrodružné scífko Love and Monsters a dost možná i thriller Run se Sarah Paulson (USA VOD, jinde po světě asi kina). Warneři nyní opět spekulují i o možnosti pozdržení premiér snímků Wonder Woman 1984 a Duna. Nic zatím nebylo potvrzeno. Opozdí se i indický Forrest Gump (z 2020 na 2021).

Warner Bros.

A na závěr krátce ke komiksovkám. Šéf IMAXu Rich Gelfond si myslí, že se dočkáme ještě dalších posunů, pokud jde o marvelovky. Neřekl to stoprocentně, ale má pocit, že se o tom v Marvelu vášnivě debatuje. Konečně studio Paramount ruku v ruce s komiksovým nakladatelstvím Valiant by rádo vyslalo do kin superhrdinský snímek Harbinger už příští rok.

Zdroje: CBM, SR, CS, Variety, BD, CSII, SRII, CBMII, SRIII, SRIV, VarietyII, CBM, SRV

Foto: Disney / 20th Century Fox

Noví mutanti

28.08.2020 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 3

Noví mutanti po letech příprav dorazí do kin, jiné filmy se odkládají, či jdou přednostně na VOD | Fandíme filmu Noví mutanti po letech příprav dorazí do kin, jiné filmy se odkládají, či jdou přednostně na VOD | Fandíme filmu Noví mutanti po letech příprav dorazí do kin, jiné filmy se odkládají, či jdou přednostně na VOD | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu