Podle průzkumu si většina diváků raději na film počká a podívá se na něj doma

Podle průzkumu si většina diváků raději na film počká a podívá se na něj doma | Fandíme filmu
Pixabay License / Volné pro komerční užití
Zobrazit další 1 obrázek
Američané kina milují, ale teď se jim do nich příliš nechce.

Premiéra Tenetu se sice blíží, ale situace ve Spojených státech není ani zdaleka ideální. Trumpova administrativa pandemii absolutně nezvládá a kolektivní psychika Američanů dostává ránu za ránou. V koronavirovém období se přirozeně začaly drolit některé pilíře klasického distribučního modelu, kdy zářným příkladem budiž studio Universal Pictures, které se vykašlalo na tradiční devadesátidenní okno mezi kinopremiérou a uvedením snímku na VOD a v přelomové smlouvě s řetězcem kin AMC Theaters zkrátilo exkluzivní (kino)dobu na sedmnáct dní. Tudíž za dva týdny a kousek může Universal šoupnout obsah na digitální služby, kde si jej uživatel zapůjčí zhruba za 20 dolarů.

Performance Research / Full Circle Research

I s ohledem na tuto skutečnost proběhl v srpnu výzkum (1000 respondentů), z něhož vyplynulo, že pouhých 12 procent respondentů by nyní určitě vyrazilo do kina, pakliže by nadále platilo 90-denní "VOD" okno. Dalších 15 procent pak odpovědělo, že by pravděpodobně zvolili kino. Naopak 21 procent by pravděpodobně vyčkalo doma na digitální distribuci a 23 procent tutově. Dle očekávání, pakliže by se okno smrsklo na sedmnáct dní, jenom 16 procent respondentů by určitě (7) či pravděpodobně (9) volilo kino, což vskutku není zrovna mnoho. Ostatně není se čemu divit. Američtí epidemiologové návštěvu kin a masovějších akcí otevřeně kritizují a nedoporučují.

Zdroj: Variety, CBM

Foto. Pixabay License

Galerie: 2

Podle průzkumu si většina diváků raději na film počká a podívá se na něj doma | Fandíme filmu Podle průzkumu si většina diváků raději na film počká a podívá se na něj doma | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu