Jurský svět 3 využije nejvíc robotických dinosaurů v celé sérii

Jurský svět 3 využije nejvíc robotických dinosaurů v celé sérii | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Colin Trevorrow si uvědomuje, že praktické efekty pořád mají ve světě filmu nezastupitelnou úlohu.

Jurský svět 3 aka Jurský svět: Nadvláda by snad měl v následujících týdnech pokračovat v produkci, ačkoliv v dnešní době nelze prakticky nic predikovat. Očekávané jurské dobrodružství nabralo výrazný skluz, když koronavirová pandemie zastavila natáčení. Štáb má před sebou ještě pěknou řádku natáčecích týdnů, tudíž výsledek zatím v nedohlednu. Režisér Colin Trevorrow se s fanoušky podělil v posledních dnech a týdnech alespoň o několik zajímavostí. Mimo jiné přiznal, že trojka bude napěchovaná klasickými vizuálními efekty, respektive animatronickými dinosaury. Bude jich údajně více než v případě prvních dvou dílů, tudíž vizuál nebude plně závislý na CGI monstrech. Trevorrow poznamenal, že se jim podařilo najít rovnováhu mezi praktickými efekty a CGI, což by mohlo pomoci kupříkladu s hrátkami se světlem, s odrazy slunečních paprsků a podobně.

Colin Trevorrow

Na virtuální akci Comic-Con@Home režisér taktéž uvedl, že pauza sama o sobě byla pro snímek přínosná, jelikož se jedná o extra čas navíc. Tvůrci se mohou na materiál znovu pořádně podívat a případně pořešit nedokonalosti. V případě Nadvlády prý k žádným výrazným zásahům do scénáře nedošlo. Řešeny byly určité trikové sekvence a stmeloval se tvůrčí tým ve smyslu kreativity a vize. Trevorrow taktéž zmínil, že Nadvláda bude globálním dobrodružstvím, které se odehrává na několika místech na světě. Nemáme čekat příběh skupinky hrdinů uvězněných na ostrově. "Jedná se o masivní, globální a epické vyprávění o osudech hrdinů původního Jurského parku a přirozeně postav ztvárněných Bryce a Chrisem."

V interview Trevorrow také pohovořil o změně názvu frančízy, kdy z Jurského parku vzniknul Jurský svět. Změna se pochopitelně po tolika letech nabízela a proto napsal velice opatrný a uctivý email Stevenu Spielbergovi, v němž se jej zeptal, zda by mu nevadilo, kdyby frančíza odstartovala znovu pod jiným názvem. Údajně změna označení frančízy probíhala poměrně klidně, ale chvíli trvalo, než se věc vyřešila. Zní to samozřejmě logicky, vždyť série vydělal celosvětově takřka dvě miliardy, tudíž minimálně diskuze o důsledcích musela být vedena.

Radost z restartu neskrývá ani Alan Grant alias Sam Neill. Na Twitteru sdílel příspěvek, v němž vyjádřil nadšení a zápal. Přirozeně poznamenal, že tenhle díl bude ten nejlepší:

A pozadu nezůstala ani Ellie Sattler čili Laura Dern:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Day one. Hello old friend. #jurassicworlddominion

Příspěvek sdílený Laura Dern (@lauradern),

Jurský svět 3 režíruje Colin Trevorrow, scénář společně s ním píše Emily Carmichael. V hlavních rolích se vrátí Chris Pratt a Bryce Dallas Howard. Doplní je Sam Neill, Jeff Goldblum a Laura Dern z původní trilogie. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 10. června 2021.

Zdroje: MW, ScreenRant I, II, Collider

Foto: Universal Pictures

Galerie: 6

Jurský svět 3 využije nejvíc robotických dinosaurů v celé sérii | Fandíme filmu Jurský svět 3 využije nejvíc robotických dinosaurů v celé sérii | Fandíme filmu Jurský svět 3 využije nejvíc robotických dinosaurů v celé sérii | Fandíme filmu Jurský svět 3 využije nejvíc robotických dinosaurů v celé sérii | Fandíme filmu Jurský svět 3 využije nejvíc robotických dinosaurů v celé sérii | Fandíme filmu Jurský svět 3 využije nejvíc robotických dinosaurů v celé sérii | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest