Mulan: Disney skládá zbraně, obří mega film jde v části světa rovnou na internet

Mulan: Disney skládá zbraně, obří mega film jde v části světa rovnou na internet | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit dalších 16 obrázků
Blíží se proměna distribučního modelu? Disney otestuje své možnosti na Mulan.

Disneyho epická hraná předělávka animáku Mulan se v amerických kinech nakonec neobjeví. Alespoň ne ve větší míře. Nejprve koronavirus znemožnil původně plánovanou premiéru v Číně a posléze došlo vzhledem k neutěšené situaci ve světě i k posunu všude jinde. Studio to bezesporu mrzí, jelikož do propagace bylo již nalito určitě nemalé množství finanční prostředků. V posledních týdnech se čekalo, jak se situace vyvine, přičemž Disney už nehodlá čekat a situaci rozsekl.

Bylo rozhodnuto, že Mulan bude nabízena ve Spojených státech a na dalších trzích divákům skrze službu Disney+ za cenu $29.99 od 4. září 2020. Tam, kde Disney+ není k dispozici (služba operuje v 21 zemích), se statečná bojovnice představí v kinech, pakliže jsou v daném regionu otevřená. Pro českého diváka to v tuhle chvíli znamená, že 3. září 2020 může vyrazit do kina a užít si počin novozélandské režisérky Niki Caro.

Šéf studia Disney Bob Chapek k tomuto kroku uvedl, že je sice rád za možnost předvést Mulan filmovým fanouškům, avšak nemáme to chápat jako stavební kámen nového distribučního modelu. Prý půjde o de facto jednorázovou záležitost (obdobně nedávno dopadl třeba rodinný snímek Scoob), ale všichni jsou přirozeně napjatí, jak velký zájem o zhlédnutí filmu mezi diváckou obcí bude a jaký bude finanční výsledek. Z Mulan se stane tak trošku pokusný blockbusterový králík, na němž se Disney hodlá lecčemu přiučit.

Disney

Logika velí, že osvědčí-li se Mulan, patrně nás, minimálně dokud pandemie neodezní, čeká více takových situací. Model se nemusí změnit nenávratně, ovšem po dobu krize bezesporu ano. Chapek nechce samozřejmě vyvolávat ve filmovém světě paniku, tudíž hovoří o testování a jednorázovce. I proto nelze očekávat, že kupříkladu marvelovku Black Widow by mohl potkat stejný osud, ač kdo ví. Kinaři jsou z kroku studia bezpochyby nervózní. Obávají se, že hrozí dominový efekt a změna zavedeného modelu.

Zoufalé výkřiky na sebe nenechaly dlouho čekat. "Proč by měl Disney sdílet profit s externím partnerem," naříkají kinaři a počítají: "Když si 10 procent předplatitelů služby [Disney+] koupí Mulan, Disney má v kapse 181 milionů dolarů. Když se takto zachová 50 procent předplatitelů, jsme na čísle 906 milionů!". A o tuhle částku se Disney (na rozdíl od premiéry v kině či na klasických VOD službách jako je iTunes) nemusí vůbec s nikým dělit. Kompletní částka jde rovnou jemu do kapsy. Pro úplnost doplním, že Disney+ má zhruba 60 milionů předplatitelů.

Uvidíme, jak moc se situace vyhrotí, ale systémové zemětřesení se dost možná neodvratně blíží.

Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce. V přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy na každém kroku své cesty a učí se využívat své vnitřní síly a přijímat svůj skutečný potenciál. Tato epická cesta z ní nejen učiní ctěného bojovníka, ale vyslouží jí i respekt vděčného národa… a hrdého otce.

Hrají: Liu Yifei jako Mulan, dále Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, Utkarsh Ambudkar, Ron Yuan, Tzi Ma, Rosalind Chao, Cheng Pei-Pei, Nelson Lee, Chum Ehelepola, také Gong Li a Jet Li. Režíruje Niki Caro.

Zdroje: SlashFilm, THR, Deadline

Foto: Disney

Galerie: 17

Mulan: Disney skládá zbraně, obří mega film jde v části světa rovnou na internet | Fandíme filmu Mulan: Disney skládá zbraně, obří mega film jde v části světa rovnou na internet | Fandíme filmu Mulan: Disney skládá zbraně, obří mega film jde v části světa rovnou na internet | Fandíme filmu Mulan: Disney skládá zbraně, obří mega film jde v části světa rovnou na internet | Fandíme filmu Mulan: Disney skládá zbraně, obří mega film jde v části světa rovnou na internet | Fandíme filmu Mulan: Disney skládá zbraně, obří mega film jde v části světa rovnou na internet | Fandíme filmu Mulan: Disney skládá zbraně, obří mega film jde v části světa rovnou na internet | Fandíme filmu Mulan: Disney skládá zbraně, obří mega film jde v části světa rovnou na internet | Fandíme filmu Mulan: Disney skládá zbraně, obří mega film jde v části světa rovnou na internet | Fandíme filmu Mulan: Disney skládá zbraně, obří mega film jde v části světa rovnou na internet | Fandíme filmu Mulan: Disney skládá zbraně, obří mega film jde v části světa rovnou na internet | Fandíme filmu Mulan: Disney skládá zbraně, obří mega film jde v části světa rovnou na internet | Fandíme filmu Mulan: Disney skládá zbraně, obří mega film jde v části světa rovnou na internet | Fandíme filmu Mulan: Disney skládá zbraně, obří mega film jde v části světa rovnou na internet | Fandíme filmu Mulan: Disney skládá zbraně, obří mega film jde v části světa rovnou na internet | Fandíme filmu Mulan: Disney skládá zbraně, obří mega film jde v části světa rovnou na internet | Fandíme filmu Mulan: Disney skládá zbraně, obří mega film jde v části světa rovnou na internet | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest