Box Office: Sonic konečně doběhl do Číny

Box Office: Sonic konečně doběhl do Číny | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Hollywood aktuálně upíná svoje oči k Číně, protože to je v tuhle chvíli trh, který vyprahlému filmovému průmyslu může dát tak nezbytnou finanční injekci.

Čínská kina jsou otevřená už pár dní. Jak si tam vedou "nové" filmy? Hlavním artiklem tohoto týdne byl Ježek Sonic, který bohužel v omezeném prostředí čínských multiplexů utržil tento víkend jenom 1,2 milionu dolarů. Tenhle videoherní hit určitě nepotřebuje další desítky milionů, ale i tak jde o dost malou tržbu. Je to prostě okleštěnou návštěvností, nebo tím, že Jim Carrey není v Číně velkým jménem, nebo tím, že je Sonic v zemi téměř neznámý? Třeba Dolittlovi se tam daří zatím lépe a utržil od znovuotevření kin už 10,8 milionu, Bloodshot je na 5 milionech. Na krk mu dýchá čínská novinka The Enigma of Arrival, obyčejné drama ze současnosti, které doposud nashromáždilo 3 miliony. A hned nadcházející týden by mohl hezké peníze utržit znovu nasazený Interstellar, který má asi diváky navnadit na blížící se mezinárodní nasazení Tenetu. Snímek se začal promítat už včera a za jediný den stihl utržit 2,85 milionu dolarů. Kuriózní je to, že v Číně se aktuálně nesmějí promítat filmy delší než dvě hodiny. Jak se to u delšího Interstellaru řeší? Dozvěděli jsme se o nucených přestávkách, během kterých se má sál vydezinfikovat a vyvětrat.

Největší tržby stále zaznamenává Korea, kde snímek Steel Rain 2: Summit za první víkend utržil 7 milionů dolarů. Ve Spojených státech, tedy na trhu který bývá tradičně nejsilnější, byl nejúspěšnějším filmem víkendu horor The Rental, který utržil 317 tisíc dolarů a dohromady má na kontě něco přes 900 tisíc. Zajímavostí je, že The Rental je po Trollech 2 teprve druhou novinkou, která se od začátku pandemie v USA dokázala dostat do čela žebříčku návštěvnosti. Jinak se na přední pozici vždy umísťovaly obnovené premiéry starších hitů.

V následujících týdnech opět nečekáme žádnou velkou premiéru ani zásadní změnu na mezinárodních trzích, zajímavá čísla by tak znovu mohla dělat především Čína, za předpokladu, že se tamější trh trochu rozjede.

Zdroje: Forbes, Deadline, Deadline

Galerie: 2

Box Office: Sonic konečně doběhl do Číny | Fandíme filmu Box Office: Sonic konečně doběhl do Číny | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Tagy

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu