Box Office: Letní sezóna oficiálně pohřbena zaživa

Box Office: Letní sezóna oficiálně pohřbena zaživa | Fandíme filmu
Warner Bros. Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Nezvládnutý americký boj s koronavirovou epidemií skončil zrušením letní filmové sezóny.

Je to přesně tak, jak stojí v názvu článku. Minimálně to platí pro Spojené státy americké, kde studia vzhledem k okolnostem pozdržela premiéry několika dalších filmů a oficiálně tak zařízla jakékoliv vyhlídky na alespoň zkrácenou letní sezónu. Tenet se odsouvá na dobu neurčitou (možná však dorazí dřív do Evropy), stejně tak Mulan a Unhinged. Komedie s Keanu Reevesem Bill & Ted Face the Music pofrčí na VOD a Tichého místa 2 se dočkáme až příští rok. Minulý víkend jsme hovořili o možnostech, respektive nutnosti vypustit některé filmy alespoň na některých trzích.

STX Entertainment

Této strategie se jako první chytil distributor STX, který nasadí katastrofický snímek Greenland: Poslední úkryt s Gerardem Butlerem už 29. července 2020 všude tam, kde to bezpečnostní podmínky umožní. Do amerických kin půjde Butlerova záchranná mise až v září. Největší americký řetězec AMC přitom stále tvrdí, že odklad Tenetu nic nemění na plánu opětovně otevřít kina někdy v průběhu srpna. Novinek ovšem bude poskrovnu. Jediné filmy, které se zatím oficiálně neposunuly, nebo distributoři spíš nestačili napsat oficiální emaily, jsou otrokářské drama Antebellum od studia Lionsgate a také x-menovští Noví mutanti. Ti měli paradoxně dorazit už před dvěma lety.

Na druhou stranu v Asii se věci hýbou směrem kupředu. Čínská kina hlásí pokrok a konečně nasadí jediné dva nefalšované letošní blockbustery. Ježek Sonic dorazí do kin 31. července 2020 a Mizerové navždy se budou hrát od 14. srpna 2020. Oba snímky si už dávno nahrabaly, tudíž Sony s Paramountem nepotřebují žádné zázračné tržby. Nicméně ve zdevastované Americe se bude hodit každý dolar. Dolittle a Bloodshot tam pak odstartovali už ve čtvrtek, tržby ale ten den dosáhli stěží tří milionů.

Lionsgate

Digitálním žebříčkům vládne dvojice The Outpost a Trollové 2. Na Apple TV bodoval i dokument John Lewis: Good Trouble o nedávno zesnulém afroamerickém senátorovi a do TOPky na Spectru se dostal pro změnu Inmate #1: The Rise of Danny Trejo, dokument o ikonickém akčním herci. Populární je i komedie The King of Staten Island s Petem Davidsonem, kterou si diváci zakoupili ve větším objemu jak na FandagoNOW, tak na Amazonu Prime. Akční taškařice Old Guard: Nesmrtelní s Charlize Theron v hlavní roli už na Netflixu tolik nezáří, neboť po dvou týdnech vypadla z TOP10. Dvojka se prý i tak chystá, takže Netflixu očividně stačí nalákat miliony diváků na premiéru a pak film klasicky zařadit do poličky a jít dál.

Zdroj: Deadline, Forbes, MoneyYahoo

Noví mutanti

28.08.2020 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Letní sezóna oficiálně pohřbena zaživa | Fandíme filmu Box Office: Letní sezóna oficiálně pohřbena zaživa | Fandíme filmu Box Office: Letní sezóna oficiálně pohřbena zaživa | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest