Avatar 2: Záběry z filmu jsou podle Camerona naprosto ohromující

Avatar 2: Záběry z filmu jsou podle Camerona naprosto ohromující | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit dalších 17 obrázků
Dle všeho se zdá, že nás v prosinci roku 2022 čeká epická podívaná.

Nedávno jsme zjistili, že studio Disney o rok posunulo premiéry všech avatařích dobrodružství, tudíž si na megalomanské spektákly Jamese Camerona budeme muset počkat o něco déle. Snad žádný film si zatím neprošel tolika odklady jako právě Avatar 2, případně jeho další sequely. Cameron zpoždění produkčních prací zdůvodňoval náročností scénáře, který je podle něj velice komplexní. Režisér navíc dvojku a trojku natáčí takzvaně „back to back“, tedy v podstatě na jeden zátah, což je nesmírně komplikované a složité.

Nicméně Cameron má z odvedené práce zjevně dobrý pocit. V rozhovoru pro deník Toronto Sun uvedl, že je ohromen, jak skvěle materiál vypadá. "Podařilo se nám dát dohromady ty nejlepších designéry na světě a výborný herecký ansámbl. Když máte k ruce kvalitní scénář, překrásný design a výtečné herce, postačí pouze zopakovat celý natáčecí proces a vše vhodně poskládat." Vzhledem k extrémně problematické produkci to asi taková dávačka není, leč kde vzal vlastně režisér Terminátora a Titanicu inspiraci pro takto nataženou ságu?

„Vidím se jako otec pěti dětí [frančíza bude mít celkem pět dílů, pozn. red.]. Začal jsem o avataří frančíze přemýšlet jako o rodinném dramatu, jako o něčem ve stylu Kmotra. Je to úplně jiný žánr, já vím, ale ten nápad mě zaujal. Opravdu se jedná o generační rodinnou ságu, čímž se velice liší od prvního filmu. Zůstává jak základní ukotvení, tak snaha/potenciál šokovat diváky něčím novým. Něčím, co ještě neviděli, nebo si nedovedli ani představit. To jsou naprosto kritické aspekty série. Příběh se však výrazně odlišuje. Sledujeme sice stejné postavy, leč co se stane, když válečník schopný beze strachu ze smrti skočit z útesu najednou dospěje a má vlastní rodinu a potomstvo? Z ničeho nic tu máme úplně jiný příběh. Jsou to děti, které ovlivňují míru přijatelnosti rizika a rozhodovací procesy. Zní to poutavě a mně to dává smysl. (...) Když se v současné době podíváte na úspěšné filmové série dneška, tohle je příliš nezajímá."

Takto Cameron o filmové sérii promluvil v dokumentu od AMC s názvem AMC Visionaries: James Cameron’s Story of Science Fiction. Zmiňoval, že příběh staví na známý postavách, přičemž se skutečně se vrací známé tváře z prvního filmu jako Sam Worhington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Giovanni Ribisi, Michelle Rodriguez či Stephen Lang. Těšit se můžeme samozřejmě i na nové postavy, které ztvární třeba Kate Winslet. Režisér také zmiňuje herce Jacka Championa, jenž natáčel nejvíce materiálu v reálných kulisách a jeho postava má být lidská. Loni ještě režisér prozradil, že v rámci produkčních prací na Novém Zélandu se natočila i část materiálu pro úvod čtvrtého dílu. Cameron si také pochvaluje nadšení herečky Kate Winslet, která si prý ohromně užívala natáčení podvodních scén a podle všeho zvládla vydržet pod vodou sedm a půl minuty na jeden nádech.

Pokud vás ještě zajímají technické aspekty filmu, tak k tomu utrousil Cameron následující: „Natáčíme ve 3D (...) buď s 24 nebo se 48 snímky za sekundu (fps). Museli jsme si prostě vybrat jednu z možností. My sice pracujeme s formátem 48 fps, ale spousta materiálu bude renderována na 24 fps. Celé je to trošku složitější. Snažil jsem se to mnoha lidem vysvětlit, přičemž někteří chápou, někteří ne. Důležité je, že to celé působí jednolitě a souvisle. Nevnímám to však jako nějaký zbrusu nový formát."

Těšíte se na pokračování Avatara? Napište nám do komentářů, co si o Cameronově frančíze myslíte, a pokud jste ještě nezaregistrovali krásné artworky ke dvojce, určitě navštivte naši galerii, kde najdete také řadu fotek z natáčení.

Avatar 2 by měl nově dorazit do kin 16. prosince 2022. V hlavních rolích se představí Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, CCH Pounder, Matt Gerald, Joel David Moore, Oona Chaplin, Cliff Curtis, Jamie Flatters, Britain Dalton, Trinity Bliss, Bailey Bass, Filip Geljo, Duane Evans, Jacks Champion a Kate Winslet. Režíruje James Cameron.

Zdroj: Toronto Sun

Foto: 20th Century Studios

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 18

Avatar 2: Záběry z filmu jsou podle Camerona naprosto ohromující | Fandíme filmu Avatar 2: Záběry z filmu jsou podle Camerona naprosto ohromující | Fandíme filmu Avatar 2: Záběry z filmu jsou podle Camerona naprosto ohromující | Fandíme filmu Avatar 2: Záběry z filmu jsou podle Camerona naprosto ohromující | Fandíme filmu Avatar 2: Záběry z filmu jsou podle Camerona naprosto ohromující | Fandíme filmu Avatar 2: Záběry z filmu jsou podle Camerona naprosto ohromující | Fandíme filmu Avatar 2: Záběry z filmu jsou podle Camerona naprosto ohromující | Fandíme filmu Avatar 2: Záběry z filmu jsou podle Camerona naprosto ohromující | Fandíme filmu Avatar 2: Záběry z filmu jsou podle Camerona naprosto ohromující | Fandíme filmu Avatar 2: Záběry z filmu jsou podle Camerona naprosto ohromující | Fandíme filmu Avatar 2: Záběry z filmu jsou podle Camerona naprosto ohromující | Fandíme filmu Avatar 2: Záběry z filmu jsou podle Camerona naprosto ohromující | Fandíme filmu Avatar 2: Záběry z filmu jsou podle Camerona naprosto ohromující | Fandíme filmu Avatar 2: Záběry z filmu jsou podle Camerona naprosto ohromující | Fandíme filmu Avatar 2: Záběry z filmu jsou podle Camerona naprosto ohromující | Fandíme filmu Avatar 2: Záběry z filmu jsou podle Camerona naprosto ohromující | Fandíme filmu Avatar 2: Záběry z filmu jsou podle Camerona naprosto ohromující | Fandíme filmu Avatar 2: Záběry z filmu jsou podle Camerona naprosto ohromující | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest