Návštěvnost českých kin: Bourák ji zvedl, ale rozhodně nespasil

Návštěvnost českých kin: Bourák ji zvedl, ale rozhodně nespasil | Fandíme filmu
Falcon
Zobrazit další 4 obrázky
Diváci jsou stále opatrní, a i když do kinosálů dorazila první velká premiéra od znovuotevření trhu, návštěvnost se zvedá nadále jen krokově.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Když potom Bouráka postavíme vedle starších českých hitů, moc hezký obrázek to není. Chlapa na střídačku za první víkend navštívilo 77 tisíc diváků. V síti 115 tisíc diváků. Ženy v běhu 177 tisíc, Vlastníky 46 tisíc, Poslední aristokratku 114 tisíc, Přes prsty 78 tisíc, popřípadě Štastný nový rok 81 tisíc diváků. Samozřejmě nelze vyloučit, že komerční potenciál Bouráka silně přeceňuji. Ale pokud budeme brát jeho diváckou atraktivitu jako porovnatelnou s předchozími českými hity, pak to vypadá, že ani divácky lákavý film kina nakopnout nedokáže. Což by samozřejmě nebyla příznivá zpráva.

Zajímavé bude sledovat výsledky z dalšího týdne. Možná se ukáže, že o víkendech teď zkrátka chtějí být Češi na chatě a do kina budou chodit víc ve všední dny, kdy třeba navíc doufají, že v sálech potkají menší davy než o víkendu (výsledky z předchozích týdnů tomu ale nenasvědčují). A následujícími milníky jednoznačně budou další uvolňování bezpečnostních opatření. Možná část diváků prostě nechce sedět dvě hodiny v místnosti s rouškou na tváři. Možná část diváků odrazuje nemožnost pojídat občerstvení. Anebo hraje výraznou roli to, že velký řetězec Cinema City (12 multikin po celé republice) je stále uzavřený.

Pokud se pletu v divácké lákavosti Bouráka, pak by dalším barometrem mohl být snímek 3Bobule, tedy další velký český film v programu, který si odbude premiéru 25. června. První velkou zahraniční premiérou je stále Mulan, kterou bychom měli vidět 23. 7., a to navíc v době, kdy už by podle šuškandy mohlo mít otevřeno i Cinema City. To všechno jsou další výrazné přelomy, po kterých divácký zájem může výrazným způsobem poskočit nahoru. (Ale také nemusí). Celkově je pozitivní, že se návštěvnost kin pomaličku zvedá, vše však nasvědčuje tomu, že návrat k návštěvnosti z doby před začátkem pandemie je ještě běh na hodně dlouhou trať.

Zdroj dat: Unie Filmových Distributorů

« Předchozí kapitola

Galerie: 5

Návštěvnost českých kin: Bourák ji zvedl, ale rozhodně nespasil | Fandíme filmu Návštěvnost českých kin: Bourák ji zvedl, ale rozhodně nespasil | Fandíme filmu Návštěvnost českých kin: Bourák ji zvedl, ale rozhodně nespasil | Fandíme filmu Návštěvnost českých kin: Bourák ji zvedl, ale rozhodně nespasil | Fandíme filmu Návštěvnost českých kin: Bourák ji zvedl, ale rozhodně nespasil | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu