Matrix 4: Keanu Reeves o tom, proč se rozhodl k sérii vrátit

Matrix 4: Keanu Reeves o tom, proč se rozhodl k sérii vrátit | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Keanu Reeves při návratu po letech nešetří optimismem. Podobně to vidí jeho kolegyně Carrie-Anne Moss.

Matrix 4 patří bezpochyby k nejočekávanějším filmům blízké budoucnosti. Pokračování kultovní akční sci-fi trilogie budí zájem i proto, že se vrací hvězdné herecké duo, tedy Keanu Reeves a Carrie-Anne Moss coby Neo a Trinity. Fanoušky Matrixu by mohl uklidnit i fakt, že na režijní sesli opět usedne Lana Wachowski, i když tentokrát bez své sestry Lily. Klíčem k solidnímu bijáku, který neudělá ostudu původní trilogii, bude kvalitní scénář. Všichni si přece dobře pamatujeme, že Neo v závěru Matrix Revolutions zemře, což se bude muset nějak smysluplně vysvětlit. Scénář má na svědomí trio Wachowski, Aleksandar Hemon a David Mitchell, přičemž právě údajně chytrý námět a zručně napsaný scénář byly důvody, proč se rozhodl Reeves vrátit.

Warner Bros.

V rozhovoru pro magazín Empire uvedl následující: "Lana Wachowski napsala překrásný scénář a vymyslela půvabný příběh, s nímž jsem souzněl. To je ten důvod, proč do toho jdu. Pracovat s ní je naprosto neuvěřitelná zkušenost. Celé to je hodně speciální a myslím, že máme možnost dodat k vyřčenému něco zajímavého."

Obdobně se na návrat do Matrixu dívá i Moss: "Nikdy jsem ani nepomyslela, že by se to mohlo stát. (...) Materiál má neskutečnou hloubku, drží pohromadě a z uměleckého hlediska má vše, co si lze představit. Když se ke mně prvně dostal, říkala jsem si: ‘To je dar.’ Prostě ohromně vzrušující."

V tuhle chvíli víme o příběhu pořád velmi málo, ale zrovna u Matrixu 4 nás to příliš netrápí. Čím méně toho tvůrci vyžvaní, tím lepší zážitek to v kině bude. Produkční práce jsou momentálně zastaveny kvůli koronavirové pandemii a očekává se, že natáčení znovu započne v řádu týdnů.

Matrix 4 má datum premiéry stanovené na 21. května 2021. Režíruje Lana Wachowski, v hlavních rolích hrají Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Neil Patrick Harris, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Jada Pinkett Smith, Jonathan Groff, Max Riemelt, Eréndira Ibarra, Brian J. Smith, Priyanka Chopra Jonas a Andrew Caldwell.

Zdroj: Collider

Foto: Warner Bros.

Matrix

30.03.1999 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 2

Matrix 4: Keanu Reeves o tom, proč se rozhodl k sérii vrátit | Fandíme filmu Matrix 4: Keanu Reeves o tom, proč se rozhodl k sérii vrátit | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest