Tenet: Naděje na začátek filmového léta žije, ale je malá, odsun na spadnutí

Tenet: Naděje na začátek filmového léta žije, ale je malá, odsun na spadnutí | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Nad Tenetem se stahují mračna, neboť Warneři už pravděpodobně řeší nové datum premiéry.

Situace kolem premiéry akčního blockbuster Tenet režiséra Christophera Nolana se začíná přiostřovat, jelikož červencová premiéra se rychle blíží. Nejnovější trailer naznačil, že Warneři nemají jasno, zda poslat Nolanovu novinku do kin v řádném termínu. I proto odstranili z upoutávky datum "17. července 2020", čímž opět přiživili spekulace o možném odkladu. V tuhle chvíli kolují po Hollywoodu různé zvěsti, které jsou mnohdy v přímém rozporu. Výkonný ředitel řetězce multikin Cinemark Mark Zoradi kupříkladu uvedl, že je neustále v úzkém kontaktu s Warnery a ti jsou prý pořád optimističtí a pozitivní směrem k červencové premiéře. Obdobně se na situaci dívá i Nolan, ovšem všichni si uvědomují, že vše záleží na vývoji koronavirové pandemie, rozvolnění omezujících nařízení a též na náladě americké společnosti (ta momentálně řeší úplně jiné věci než znovuotevření kin).

Warner Bros.

Původně hovořili Warneři o nutnosti otevření alespoň 80 procent světových kin, leč číslo samo o sobě nic neřeší, protože otevřené kino nebo sál neznamená standardní kapacitu (bezpečností a zdravotní nařízení ohledně odstupu a maximální kapacity). Včera byly přiživeny optimistické vyhlídky zprávou, že NATO (National Association of Theatre Owners) očekává zprovoznění 90 procent světových kin do poloviny července. Nicméně tenhle odhad je třeba brát s rezervou už jen z důvodu, že NATO dozoruje pouze americká kina. Co kdyby oněch 10 "zavřených" procent tvořila kina v New Yorku, Los Angeles, San Franciscu a Chicagu? Poslali by Warneři Tenet do kin? Těžko. A k onomu číslu se zase váže poznámka ohledně kapacity sálů a reálného finančního potenciálu. Ano, kina mohou promítat snímek ve více sálech a častěji, ale těžko v tuto chvíli soudit, zda by tyto kroky byly dostačující.

Bohužel, spíše se zdá, že Warneři nebudou chtít riskovat finanční neúspěch Nolanova blockbusteru a v nadcházejících dnech oznámí odklad premiéry. Server Collider k tomu dodává, že Warneři už údajně zkouší najít vhodný termín, kam by Tenet přesunuli. To je ostatně i důvod, proč v traileru nebylo uvedeno datum premiéry. Warneři o něm totiž doposavad nerozhodli. Nabízí se možnost posunu a zábor spotu určenému Wonder Woman 1984 (12. srpna 2020), akční špionáži Bez výčitek (2. října 2020), hororové fantasy The Witches (9. října 2020), případně Duně (18. prosince 2020). Přirozeně by posléze došlo k dalším odkladům, aby si snímky Warnerů nekonkurovaly.

Samozřejmě nechci malovat čerta na zeď, ale Nolanův Tenet letní blockbusterovou sezónu zřejmě v červenci neodstartuje.

Zdroj: Collider, SlashFilm, CBM, Twitter

Foto: Warner Bros.

Galerie: 2

Tenet: Naděje na začátek filmového léta žije, ale je malá, odsun na spadnutí | Fandíme filmu Tenet: Naděje na začátek filmového léta žije, ale je malá, odsun na spadnutí | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu