Režisérka Wonder Woman vysvětluje, proč preferuje DC před Marvelem

Režisérka Wonder Woman vysvětluje, proč preferuje DC před Marvelem | Fandíme filmu
Warner Bros.
Režisérka Patty Jenkins mohla před lety točit Thora od Marvelu, ale skončila u konkurenčního DC. Vysvětluje, v čem jí právě tahle "stáj" víc vyhovuje.

Režisérka Patty Jenkins zabodovala v roce 2017 s komiksovkou Wonder Woman a v podobný úspěch doufá i letos, když do kin (pravděpodobně) pošle pokračování nazvané Wonder Woman 1984. Přirozeně si nemůžeme být v době koronavirového šílenství ničím stoprocentně jisti, tudíž nám nezbývá než doufat. Warneři a jejich DC hrdinové potřebují komiksové úspěchy jako sůl a Gal Gadot coby odvážná Diana by mohla na diváky platit i podruhé. Jenkins nedávno odhalila, proč dává přednost DC Universe před Marvelem. Ona sama nemá problém s tím, že plány na provázané universum Warnerům krachly, poněvadž komiksy dle jejího soudu mají být odlišné a nemají mít v dlouhodobějším horizontu všechny stejný vizuál a tón. Samozřejmě oceňuje úspěchy Marvelu a pochvalně hovoří o způsobu, jakým dokázal stvořit takřka dokonale provázaný vesmír, ale mnohdy je z jejího pohledu lepší, když se přístupy k jednotlivým komiksovkám liší.

Není možné vždy všechno splácat dohromady. V některých případech lze komiksy propojovat, jindy zase nikoliv. Kvituje, že DC se vydalo touto cestou a upozorňuje na to, že i Marvel trošku snížil homogenitu svých komiksovek, když kupříkladu snímky Thor: Ragnarok či Doctor Strange se z hlediska tónu, feelingu a pojetí evidentně lišily od předchozích marveláckých počinů. Primárně tedy Jenkins na DC imponuje ona rozmanitost a možnost zobrazovat příběhy odlišnými způsoby.

Zdroj: CBM

Foto: Warner Bros.

Wonder Woman

25.05.2017 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu