Tenet: Dle režiséra bylo levnější nabourat skutečné letadlo, než použít triky

Tenet: Dle režiséra bylo levnější nabourat skutečné letadlo, než použít triky | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 5 obrázků
Sám Christopher Nolan i jeho herci prozradili celou řadu zajímavostí o chystaném velkofilmu.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Velkolepá novinka Christophera Nolana (Temný rytíř, Počátek, Dunkerk) Tenet bude přelomovým snímkem roku. Nebavíme se pouze o obrovském měřítku, jméně režiséra či očekáváních, která jsou s filmem spojena, ale především o tom, že by se mělo jednat o první velký film, který by měl jít do kin po jejich znovuotevření. Poslední trailer vyšel nedávno, ale od jeho uvedení přibylo spoustu nových informací. Pojďme se na ně podívat.

První novinka se týká obrovské srážky letadla, která dominuje zmíněné ukázce. Jak už jsme vám odhalili, srážka letadla bylo natočena prakticky, bez zásadního použitý digitálních triků. Taky se ptáte proč? Režisér má odpověď. „Plánoval jsem použít kombinaci miniatur, velkých natáčecích setů a vizuálních efektů. Když jsme to ovšem začali propočítávat, bylo nám jasné, že zakoupení reálného letadla a jeho zničení vyjde levněji,“ inu, natáčení filmů je opravdu magické.

O tom, že film bude naprosto zásadní nás ubezpečuje i hlavní hvězda John David Washington. „Všichni jsme viděli Nolanovy filmy, víme, jak ambiciózní bývají, ale tohle je něco jiného. Tenet změní natáčení filmů na dalších deset, možná patnáct let dopředu.“ Jedná se o opravdu silný výrok, ale rozhodně bych ho nepodceňoval. Něco podobného se režisérovi podařilo i s Temným rytířem. Neříkám, že změnil celou kinematografii, ale rozhodně ovlivnil rozhodování filmových studií na mnoho let dopředu.

Takhle obrovské a komplexní filmy nejsou občas zmatečné jen pro diváky, ale i pro samotné herce. Jak vyplývá z rozhovoru s Robertem Pattinsonem, ani on neměl mnohdy tušení, co se vlastně děje. „Je to neskutečně komplikovaný film, stejně jako všechny Nolanovy filmy. Musíte je vidět až když jsou kompletně dokončeny, sestříhány a pro celkové pochopení nezbytně tak minimálně třikrát, či čtyřikrát. Ale když je děláte…celé měsíce byly plné chvílí, kdy jsem upřímně neměl nejmenší potuchu o tom, co se děje,“ objasňuje Robert. „Poslední den jsem se zeptal Johna Davida na to, co se děje ve scéně, kterou jsme zrovna dotočili. Sdělil jsem mu svoji teorii, která byla naprosto zcestná. John se podivil a zeptal se mě, zda jsem si tohle opravdu celou dobu myslel. Až do konce jsem pochyboval o tom, zda John opravdu ví, co se celou dobu dělo, ale ano, musel to vědět.“

Další kapitola »

Galerie: 6

Tenet: Dle režiséra bylo levnější nabourat skutečné letadlo, než použít triky | Fandíme filmu Tenet: Dle režiséra bylo levnější nabourat skutečné letadlo, než použít triky | Fandíme filmu Tenet: Dle režiséra bylo levnější nabourat skutečné letadlo, než použít triky | Fandíme filmu Tenet: Dle režiséra bylo levnější nabourat skutečné letadlo, než použít triky | Fandíme filmu Tenet: Dle režiséra bylo levnější nabourat skutečné letadlo, než použít triky | Fandíme filmu Tenet: Dle režiséra bylo levnější nabourat skutečné letadlo, než použít triky | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest