Out je první pixarovkou s otevřeně gay ústřední postavou

Out je první pixarovkou s otevřeně gay ústřední postavou | Fandíme filmu
Pixar / Disney
Zobrazit další 3 obrázky
Letošní druhý animovaný kraťas z programu "Pixar SparkShorts" se zapíše do dějin studia.

Pixarovky vždy platily za kvalitní a mnohdy i za revoluční animáky, které uchvacovaly nejen brilantním zpracováním, ale taktéž zas a znovu udivovaly mírou originality a inovativnosti. Časy se změnily a poslední počiny studia s lampičkou v logu už nejsou takové terno, jako tomu bylo v minulosti, ovšem stále se jedná o kvalitní rodinnou podívanou. To potvrzuje i letošní "magické" Frčíme (Onward), z něhož si sice na zadek nesednete, ale pořád se královsky pobavíte. Pixar však není znám pouze díky zdařilým a finančně úspěšným celovečerákům, protože tradičně boduje i s divácky vděčnými kraťasy, kde si studio testuje jak nápady (zápletky, technologie, styly), tak méně zkušené tvůrce (režiséry, producenty). I proto v roce 2018 vznikl program SparkShorts, v rámci něhož jsou kraťasy produkovány a posléze posílány na streamovací službu Disney+.

Disney/Pixar

Minulý týden si tak odbyl na Disney+ premiéru krátkometrážní snímek Out, který není možná revoluční z hlediska techniky animace, ale jedno prvenství v historii Pixaru mu i tak přináleží. Jedná se totiž o první animák, v němž se hlavní postava otevřeně hlasí k homosexuální orientaci. Hrdinou devítiminutového kraťasu je Greg, který se chce společně se svým přítelem Manuelem přestěhovat do města. Bohužel, o své orientaci se Greg nezmínil svým rodičům, kteří se jej neočekávaně rozhodli navštívit a pomoci mu se stěhováním. Najde v sobě Greg dost odvahy na to, aby se otevřel rodičům a řekl jim o sobě pravdu?

Režii měl na starost Steven Hunter a o scénář se postaral Max Sachar.

Foto: Disney / Pixar

Galerie: 4

Out je první pixarovkou s otevřeně gay ústřední postavou | Fandíme filmu Out je první pixarovkou s otevřeně gay ústřední postavou | Fandíme filmu Out je první pixarovkou s otevřeně gay ústřední postavou | Fandíme filmu Out je první pixarovkou s otevřeně gay ústřední postavou | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest