Návrat do budoucnosti 2: Netflix zcenzuroval jemně lechtivý moment a fandové zuří

Návrat do budoucnosti 2: Netflix zcenzuroval jemně lechtivý moment a fandové zuří | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Očím cenzorů nic neunikne. A zjevně ani to, co tam ve skutečnosti není. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: ComicBook.com informuje, že cenzuru filmu si nevyžádal Netflix, nýbrž mu v téhle podobě byl dodán studiem Universal. Po upozornění fanoušků už by měla být zjednána náprava a film je na Netflixu prezentovaný v původní podobě (v Česku má streamovací práva služba Amazon Prime).

Původní zpráva z 21. 5.: Pravděpodobně si musíme začít zvykat, že kvůli přemíře korektnosti budou i klasické fláky podrobeny cenzuře. Streamovací služba Disney+ tuhle zlotřilost provedla romantické fantasy komedii Žbluňk! (Splash), kde se cenzorům nelíbilo, že z výstavní figury Daryl Hannah je vidět až přespříliš. Podobný osud teď potkal dobrodružnou sci-fi komedii Návrat do budoucnosti II režiséra Roberta Zemeckise z roku 1989, když Netflix vystřihnul pasáž, v níž se Michael J. Fox coby Marty McFly podivuje nad obálkou hanbatého časopisu Oh LàLà. Těžko soudit, co přesně cenzoři vyhodnotili jako potenciálně ohrožující morální a psychický vývoj dětí, leč pozorní diváci/předplatitelé si toho všimli a logicky zuří. Ona fotografie na obálce totiž bezpochyby není nikterak pobuřující a obdobné zásahy cenzorů zakládají nepříjemné precedenty do budoucna. Začíná to totiž vypadat, že budete-li chtít vidět některé filmy (zejména klasické pecky z osmdesátek a devadesátek) v původní formě, nezbyde vám nic jiného než znovu sáhnout pro fyzický nosič. A to by mělo každého předplatitele kterékoliv streamovací služby znepokojovat.

Návrat do budoucnosti II (1989): Druhá část slavné trilogie o cestách v čase, začíná v okamžiku, kdy skončila část první, tedy v říjnu roku 1985. Sotva se Marty vzpamatoval ze své cesty do minulosti, objeví se stroj času v podobě létajícího auta a jeho přítel doktor Brown ve spěchu naloží Martyho i jeho přítelkyni Jennifer a odletí s nimi do budoucnosti, do roku 2015, aby společně zachránili Martyho syna, kterého parta výrostků nutí ke krádeži. Marty, jenž je synovi k nerozeznání podobný, se s partou střetne a dosáhne jejich zatčení. V obchodě si koupí almanach sportovních výsledků z let 1950 až 2000, který si chce vzít do minulosti, aby zbohatl několika sázkami. Doktor se však rozzlobí a almanach vyhodí, protože nechce, aby jeho stroj sloužil k obohacování. Netuší, že jejich rozhovor vyslechl starý Biff a zatímco Marty a Brown řeší problémy s Jennifer, vypůjčí si na chvíli jejich stroj času. Když se pak cestovatelé v čase vrátí do roku 1985, nestačí se divit. Svět se změnil a jejich idylická doba se změnila v peklo. Dvojice zjistí, že z Biffa je milonář, který zbohatl několika velkými výhrami v sázkách, zastřelil Martyho otce a oženil se s Lorraine, která propadla alkoholu. Pochopí, co se stalo a rozhodnou se vydat zpět do roku 1955, kdy Biff předal svému mladšímu já almanach se sportovními výsledky a tím změnil celou budoucnost. Před Martym je nelehký úkol. Musí sebrat Biffovi almanach a vrátit zpět rok 1985.

Foto: Universal Pictures, Zdroje: Comicbook.com

Návrat do budoucnosti II

20.11.1989 | USA
Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 2

Návrat do budoucnosti 2: Netflix zcenzuroval jemně lechtivý moment a fandové zuří | Fandíme filmu Návrat do budoucnosti 2: Netflix zcenzuroval jemně lechtivý moment a fandové zuří | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu