Komiksové filmy jsou pro děti, říká hvězda Westworldu

Komiksové filmy jsou pro děti, říká hvězda Westworldu | Fandíme filmu
HBO
Uhrančivý Francouz už několik komiksových nabídek dostal, ale vždy odmítl.

Vincent Cassel je evropský herec, který často vystupuje v klubových a festivalových filmech. Pokud se podívá do Hollywoodu, bývá to obvykle v rolích padouchů. Nejnověji jsme si jej mohli užít jako záporáka Seraca v seriálovém Westworldu. Cassel k seriálu poskytl rozhovor pro magazín Inverse, ze kterého největší pozornost vzbudil Vincentův komentář ke komiksovým filmům. Herec byl dotázaný na to, zda by měl chuť se objevit v nějakém snímku od Marvelu nebo od DC. Jeho odpověď byla záporná:

„Upřímně řečeno už se na takové filmy nedívám. Když technologie pokročila a Iron Man nebo Spider-Man najednou mohli vypadat uvěřitelně a ne jako odbytý trik, tak mě to zajímalo. Ale pak to začalo být běžné. Jako dítě jsem fanoušek komiksů byl. V současnosti [komiksové filmy] vnímám upřímně řečeno jako filmy pro děti. A i když ve mně pořád kus dítěte je, tak bych komiksový film odmítl. Nechtěl bych ho vidět. Možná, kdyby měl opravdu výborného záporáka a točil by to někdo dost inteligentní a talentovaný na to, aby dokázal přijít s něčím překvapivým, aby to nepůsobilo jako film pro děti. Pak bych do toho možná šel. Ale jinak ne. Když jsem byl několikrát oslovený, tak jsem měl vždycky pocit, že by to byl velký závazek vůči projektu, který bych nakonec ani sám nechtěl vidět.“

Cassel se má objevit v příštím hraném Asterixovi, takže je otázka, co přesně mu vadí. Filmy, které se jako dospělé tváří, ale ve skutečnosti nejsou? Těžko říct. Některé fanoušky může mrzet, že Vincet hází všechny komiksové filmy do jednoho pytle, na druhou stranu je pravda, že většina těch nejviditelnějších a nejúspěšnějších opravdu je koncipovaná jako rodinná zábava. A jestli takové filmy francouzského barda příliš nelákají, budou se Marvel a DC po charismatických záporácích holt poohlédnout někde jinde. Ostatně, buďme rádi, že jsme si Vincenta v takové roli mohli užít právě ve Westworldu.

Co vy na to? Jsou komiksovky pro děti? Je to příliš zjednodušující pohled? A pokud jsou, vadí to nějak?

Zdroj: Inverse

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest