Nolan spasitel: Pokud Tenet neuspěje, budeme bez velkých premiér až do Vánoc

Nolan spasitel: Pokud Tenet neuspěje, budeme bez velkých premiér až do Vánoc | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 9 obrázků
Vysokorozpočtové sci-fi od Christophera Nolana riskantně trvá na červencové premiéře. Jak moc je možné, že se mu to nevyplatí?

Vlivem koronavirové pandemie došlo během posledních měsíců napříč celým Hollywoodem k masivnímu odsouvání premiér. Odložení premiéry nebo alespoň okamžitému přesunutí na domácí video se nevyhnul téměř žádný film, přesto se najde pár výjimek. Tou největší je nový film Christophera Nolana, Tenet, který se zároveň řadí mezi nejdražší projekty celého roku. 

I přes fakt, že se teprve nyní pomalu otevírají filmové sály (a to ještě ne všude na světě), a že většinou zejí prázdnotou, totiž studio Warner zatím trvá na původní červencové premiéře. Pokud nakonec studio neustoupí, půjde o vůbec první velkou premiéru léta (a jednu z mála). Osud Tenetu pak nejspíše rozhodne o tom, co bude po zbytek roku s dalšími termíny. 

Alespoň to tvrdí marktingový manažer konkurenčního studia, který anonymně promluvil s deníkem The Washington Post. Manažer se domnívá že, pokud Tenet [v původním termínu] nevyjde nebo pokud vyjde, ale neuspěje, tak to všechna ostatní studia zabalí a až do Vánoc se v podstatě žádných (větších) filmů nedočkáme.

Vzhledem k tomu, že tam, kde ve Spojených státech budou mít kina v červenci otevřeno, bude muset být velká část sedadel vyřazená z nabídky (podobně jako v jiných zemích), tak v tuto dobu finanční výsledky minimálně na papíře optimisticky opravdu nevypadají. (A to řešíme čistě množství dostupných sedadel, nikoliv potenciální strach či nižší kupní sílu zákazníků). Jak však poukazuje The Hollywood Reporter s odvoláním na interní zdroje, při zasazení do kontextu dosavadní zkušenosti by se o nějakou obrovskou katastrofu jednat nemuselo. Minimálně v amerických kinech totiž poloprázdný sál i o víkendech není žádným ojedinělým jevem. Pokud by tedy o Tenet a další letní premiéry byl skutečný zájem a sály byly naplněny do maximální možné kapacity, finanční výsledky by se nemusely zase až tak markantně lišit od stavu před epidemií. Nabídka v kinech bude všeobecně poměrně úzká, takže kina mohou snímek nasadit do většího množství sálů, nebo si mohou diváci film najít v programu třeba i po několika týdnech, protože zkrátka a dobře za tu dobu nepřibude žádná podstatná alternativní novinka.

Uvidíme, zda se nakonec Tenet skutečně stane oním pověstným kanárkem v dole, jaké případně bude mít následně výsledky a jak by na to zareagovali další distributoři. Představa, že bychom do konce roku měli přijít o většinu velkých mezinárodních premiér (Mulan, Wonder Woman 1984, Black Widow, Godzilla vs. Kong, Není čas zemřít, Free Guy, Duna, Top Gun: Maverick...) není vůbec hezká.

Zdroje: The Washington Post, The Hollywood Reporter

Galerie: 10

Nolan spasitel: Pokud Tenet neuspěje, budeme bez velkých premiér až do Vánoc | Fandíme filmu Nolan spasitel: Pokud Tenet neuspěje, budeme bez velkých premiér až do Vánoc | Fandíme filmu Nolan spasitel: Pokud Tenet neuspěje, budeme bez velkých premiér až do Vánoc | Fandíme filmu Nolan spasitel: Pokud Tenet neuspěje, budeme bez velkých premiér až do Vánoc | Fandíme filmu Nolan spasitel: Pokud Tenet neuspěje, budeme bez velkých premiér až do Vánoc | Fandíme filmu Nolan spasitel: Pokud Tenet neuspěje, budeme bez velkých premiér až do Vánoc | Fandíme filmu Nolan spasitel: Pokud Tenet neuspěje, budeme bez velkých premiér až do Vánoc | Fandíme filmu Nolan spasitel: Pokud Tenet neuspěje, budeme bez velkých premiér až do Vánoc | Fandíme filmu Nolan spasitel: Pokud Tenet neuspěje, budeme bez velkých premiér až do Vánoc | Fandíme filmu Nolan spasitel: Pokud Tenet neuspěje, budeme bez velkých premiér až do Vánoc | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest