První den po návratu byla návštěvnost kin minimální

První den po návratu byla návštěvnost kin minimální | Fandíme filmu
PxFuel / Free for commercial use
Zobrazit další 2 obrázky
Některá kina otevřela, jiná nikoliv. Důležité však je, že promítačky se konečně rozjely!

Jak zřejmě všichni dobře víte, tak v pondělí, v rámci doposud nejvýraznější vlny rozvolňování mimořádných opatření, mohla otevřít též kina. Kupříkladu multiplexy společnosti Cinema City zůstaly ale zavřené. Údajně by řetězec nebyl schopen poskytovat takové služby, na něž jsou diváci zvyklí, tudíž raději vyčká, dokud se omezení ještě více neuvolní. Můžeme spekulovat o tom zda roli nehraje i skutečnost, že multikina žijí z velké části z prodeje občerstvení, jenže v současných podmínkách není možné tuto službu poskytovat. Na facebookovském profilu Cinema City můžeta najít následující vyjádření: "Vedení Cinema City se ale rozhodlo prozatím znovuotevření svých kin odložit. Kvůli aktuální situaci a omezením, nedokážeme divákům dodat takový filmový zážitek, na který jsou u nás zvyklí. Nicméně naši experti situaci bedlivě sledují a jakmile vyhodnotí, že k otevření multiplexů nadešel vhodný čas, budete informováni jako první! Sledujte proto naše sociální sítě."

Společnost CineStar, jež má zhruba třicetiprocentní podíl na trhu, provoz ve třinácti svých pobočkách zahájila. Návštěvnost při tom byla v prvních hodinách prý minimální, pro Novinky.cz šéf Cinestaru Jan Bradáč uvedl, že v jednotlivých sálech bylo v každém méně než 10 diváků. Rozjezd oznámil Cinestar na svém Facebooku následovně: "Pojďme do kina! Od dnešního dne to je po dvou měsících možné! Navíc až do června můžete chodit se slevou minimálně 30 Kč. 50 Kč, pokud jste členem CineStar Clubu." Kinaři musí přirozeně dodržovat nastavená pravidla, mezi něž patří, že do sálu bude vpuštěna maximálně stovka diváků, přičemž každá druhá řada musí být prázdná a v rámci řad vhodných k sezení lze prodat maximálně dvě místa vedle sebe. Pozměněný rezervační systém vypadá následovně (screenshot webu společnosti CineStar, projekce snímku Frčíme):

Cinestar / Web

Každému ve filmové branži musí být nad slunce jasné, že chování diváků není možné odhadnout, neboť podobnou situaci nikdo nezažil. Předseda Asociace provozovatelů kin Martin Pošta však doufá, že se diváci nebudou bát a opětovně vyrazí vstříc filmovým zážitkům. Obdobně situaci vnímá i Ivo Andrle, ředitel společnosti Aerofilms, která zahajuje tento týden promítání ve všech svých kinech - v Aeru, Oku, Světozoru, brněnské Scale a královehradeckém Centralu. Andrle pro server Aktuálně.cz uvedl, že předprodeje vypadají zatím slušně. Další kinaři

A na co se v nejbližších dnech můžeme těšit? Když se podíváte na program některého z multikin řetězce CineStar, tak v tuto chvíli figurují v nabídce tituly jako 1917, Bloodshot, Frčíme, Ježek Sonic, Mizerové navždy, V síti nebo Zapomenutý princ. Předpremiéru si dnes odbude kontroverzní akční vybíjená Lov, přičemž první velká novinka by měla dorazit 11. června 2020, kdy distribuční společnost Falcon uvede českou komedii Bourák s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Tak vzhůru do kina! Svět filmu potřebuje naši podporu.

Titulní foto je ilustrační

Zdroje: Aktuálně, Novinky, Facebook CinemaCity + CineStar, Cinestar

Foto: PxFuel, Cinestar / Web + Facebook

Galerie: 3

První den po návratu byla návštěvnost kin minimální | Fandíme filmu První den po návratu byla návštěvnost kin minimální | Fandíme filmu První den po návratu byla návštěvnost kin minimální | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest