Star Wars: Mark Hamill s rolí Luka Skywalkera definitivně skončil

Star Wars: Mark Hamill s rolí Luka Skywalkera definitivně skončil | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit dalších 9 obrázků
Anthony Daniels naopak počítá s tím, že se jeho C-3PO ještě vrátí.

Skywalker sága je po deváté epizodě Star Wars oficiálně u konce a vypadá to, že se sérií se nadobro loučí i Mark Hamill. Dlouholetý představitel rytíře Jedi Luka Skywalkera napsal na Twitter, že devátý díl filmové série byl poslední, ve kterém postavu ztvárnil. Vypadá to tak, že v budoucnu se už nedočkáme ani jeho dabingu této postavy v animovaných seriálech nebo videohrách.  Herec nebyl spokojený s koncem, jaký Luke v nové trilogii dostal a poměrně hlasitě to dával najevo po premiéře Posledního z Jediů, ve kterém byl Luke vyobrazen jako starý muž, který nad galaxií a Sílou zlomil hůl, aby následně ve Vzestupu Skywalkera kázal pravý opak. Není zcela zřejmé, zda už zkrátka herec chce dát roli odpočinout a vyhlíží jiné výzvy, anebo roli sehrál i jeho názor na Lukeův konec a veřejná debata o úrovni závěru celé ságy.

Luke Skywalker ale nebyla jediné role, která Hamilla proslavila v popkulturním světě. Mnoho fanoušků jej zná jako nejlepší hlas Jokera z animovaného seriálu Batman. Hamill Jokerovi propůjčil svůj hlas třeba i ve videoherní sérii od vývojářského studia Rocksteady a herní divize Warnerů. Naposledy se Hamill pravidelně objevoval ve druhé sérii dobrodružného seriálu Soumrak Templářů a dlouho jej fanoušci prosazovali do role Vesemira v netflixovském Zaklínači. Tuto roli ale nakonec nedostal.

S jakou postavou se ale možná ještě loučit nemusíme, je oblíbený ukecaný protokolární droid C-3PO kterého od samého počátku Star Wars v roce 1977 hrál Anthony Daniels. Ten během propagace vydání Vzestupu Skywalkera na domácí nosiče poskytl rozhovor pro The View, kde padla otázka, zda se skončením Skywalker ságy skončil i příběh C-3PO. Na to Daniels odpověděl jednoznačně:

„Ne, ještě neskončil. Řekl jsem J. J. Abramsovi během natáčení, že je možná čas poslat 3PO na odpočinek, dát mu nějaký konec a on odpověděl ‚Jen přes mou mrtvolu‘.“ I když tím herec jasně nevyjádřil, že se on sám k postavě vrátí, protokolární droid, který dokáže identifikovat a přeložit na šest milionů jazyků, by se v budoucnu ještě ve filmech a seriálech objevit mohl.

Kariéra Anthonyho Danielse se omezuje téměř výhradně na svět Hvězdných válek, kromě hraných filmů humanoidního robota daboval i v animovaných seriálech Klonové války, Povstalci, Detour, Odboj a Příběhy droidů. Jediným hraným filmem, kde se C-3PO neobjevil, byl Solo. V epizodních rolích jste jej mohli zaslechnout ve filmech LEGO příběh a Raubíř Ralf a internet.

Celý rozhovor Anthonyho Danielse pro The View si můžete poslechnout v přiloženém videu. 

Zdroje: Mark Hamill/Twitter, Movieweb

Galerie: 10

Star Wars: Mark Hamill s rolí Luka Skywalkera definitivně skončil | Fandíme filmu Star Wars: Mark Hamill s rolí Luka Skywalkera definitivně skončil | Fandíme filmu Star Wars: Mark Hamill s rolí Luka Skywalkera definitivně skončil | Fandíme filmu Star Wars: Mark Hamill s rolí Luka Skywalkera definitivně skončil | Fandíme filmu Star Wars: Mark Hamill s rolí Luka Skywalkera definitivně skončil | Fandíme filmu Star Wars: Mark Hamill s rolí Luka Skywalkera definitivně skončil | Fandíme filmu Star Wars: Mark Hamill s rolí Luka Skywalkera definitivně skončil | Fandíme filmu Star Wars: Mark Hamill s rolí Luka Skywalkera definitivně skončil | Fandíme filmu Star Wars: Mark Hamill s rolí Luka Skywalkera definitivně skončil | Fandíme filmu Star Wars: Mark Hamill s rolí Luka Skywalkera definitivně skončil | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest