Box Office: Trollové utržili 100 milionů. Je to hodně? A mění to něco?

Box Office: Trollové utržili 100 milionů. Je to hodně? A mění to něco? | Fandíme filmu
Universal
Zobrazit další 2 obrázky
Universal se pochlubil, kolik že studiu utržily jeho digitální premiéry. Z Vyproštění je digitální hit.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Ze strany AMC nejde ani tak o uraženou reakci na úspěch animáku bez pomoci kin, jako spíš o reakci na dodatečné prohlášení šéfa Universalu, podle kterého by mělo dojít k rozvolnění současné nepsané dohody, kdy filmy po uvedení v kinech nesmějí být dalších 90 dní uvedené na domácím videu. Studia hledají cestu, jak vybalancováním projekcí v kinech a domácí distribuce maximalizovat příjmy z každého filmu, kina zase usilovně bojují o udržení současné situace. Zatím těžko hádat, kdo z přetlačované vyjde vítězně (z dlouhodobého hlediska asi studia), ale jinak lze čekat, že po přestřelce ostrých slov se vztahy mezi Universalem a AMC zase uklidní. Podle některých insiderů už se to děje.

Universal jinak vydal výsledky dalších tří filmů, které se staly pionýry digitálního nasazení v době pandemie. Neviditelný, The Hunt i Emma prý utržily dohromady 60 milionů jenom z digitálních platforem. Kdybychom měli tržby rozdělit rovným dílem, tak dvacítka pro Neviditelného moc neznamená. Film měl rozjeté solidní nasazení v kinech a byl hitem už před koronavirem. Globálně je teď na 122 milionech při rozpočtu 7 mega. Dvacítka pro The Hunt je dobrá, protože film v kinech propadl s debutem 5 milionů. Emma byla dobové barvité melodrama v limitovaném nasazení, takže taky úspěch. Solidní premiéru si jinak připsal znovu Netflix, který minulý měsíc uvedl vlastní produkci Extraction, akční thriller s Chrisem Hemsworthem. Herec se čerstvě pochlubil, že film bude pro platformu zřejmě nejúspěšnějším filmem všech dob, který prý dosud vidělo 90 milionů domácností.

Netflix
Chris Hemsworth v Extraction

Co se týče otevírání kin, je situace stále stejná. Američtí guvernéři jako Andrew Cuomo z New Yorku nebo Gavin Newsom z Kalifornie zasazují kina nebo divadla do pozdějších fází znovuotevírání ekonomiky státu. Odhaduje se, že kina dostanou povolení někdy v průběhu června, spíše července, kdy mají mít premiérů první novinky. A právě jejich nedostatek je důvodem pro to, proč řetězce zcela ignorují možnost otevřít, i když ji ve státech jako Georgia nebo Texas už mají či brzy mít budou.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Galerie: 3

Box Office: Trollové utržili 100 milionů. Je to hodně? A mění to něco? | Fandíme filmu Box Office: Trollové utržili 100 milionů. Je to hodně? A mění to něco? | Fandíme filmu Box Office: Trollové utržili 100 milionů. Je to hodně? A mění to něco? | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu