Black Widow měla už tento víkend řádit v kinech a Marvel slaví 12 let

Black Widow měla už tento víkend řádit v kinech a Marvel slaví 12 let | Fandíme filmu
Marvel Studios
Uplynulo 12 let od víkendu, během kterého Marvel začal dobývat Hollywood spolu s prvním Iron Manem. Black Widow si k narozeninám bohužel nenadělil.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Na Comic-Conu 2007 nicméně první trailer sklidil skvělé reakce skalních komiksových fandů a jejich nadšení se šířilo dál. Komiksové filmy v té době sázely hodně na vážnou notu, Iron Man však přinesl komediální zábavu, kde humor dostával před akcí často přednost. Nechyběl nadhled, vyvážený hrdinský patos, drama spojené s přerodem Tonyho Starka v nesobeckého muže a to všechno korunoval magnetický herecký výkon polepšeného Downeyho. Recenze byly pozitivní a jen za první víkend snímek utržil skoro sto milionů dolarů a celkově Marvel na Iron Manovi trhnul v kinech 585 milionů.

Na konci závěrečných titulků na diváky, co zůstali v sále, vyskočila překvapivá bonusová scéna, ve které Nick Fury (Samuel L. Jackson) Tonyho Starka láká mezi Avengers, tým dalších jedinců, kteří oplývají schopnostmi bojovat s hrozbami, na které běžní smrtelníci nejsou vybavení. Tenkrát to působilo jen jako divoká fantazie a zástupci Marvelu zpětně připouštěli, že spíš jen nahlas vyslovili zbožné přání, než že by cokoliv pevně plánovali. Film za filmech se však Marvel skutečně propracoval až ke snímku Avengers, kde se sešli všichni hrdinové, které studio do té doby představilo. Spolu s jejich kolosálním úspěchem pak definitivně začalo šílenství, které trvá až dodnes.

Kdyby Black Widow bývala šla do kin, tak jak měla, byl by to už 24. film v rámci provázaného světa Marvelu a začínala by už tzv. „4. fáze“ marvelovských filmových příběhů. Studio dosud nenatočilo ani jeden film, který by kritika roztrhala na kusy, naopak platí, že naprostá většina marvelovek sklízí velkou chválu. To se projevuje i na neutuchajícím zájmu fanoušků, kteří jen v kinech za jednotlivé filmy z Marvel Cinematic Universe utratili přes 22 miliard dolarů. To z MCU dělá nejúspěšnější filmovou sérii či značku, která překonala takové dlouholeté legendy, jako jsou Hvězdné války, svět Harryho Pottera či James Bond.

Jen v tuhle chvíli má datum premiéry oznámeno dalších 8 Marvel filmů a další se chystají. Nově také na filmy naváží minisérie s filmovými hrdiny, kdy by snad vůbec poprvé v hollywoodské historii měly být celovečerní filmy opravdu úzce propojené s televizními seriály (a ne jen tak na oko). Přejeme Marvelu hodně štěstí a doufáme, že když už si k narozeninám nenadělil Black Widow, tak že se jí dočkáme alespoň v ohlášeném podzimním termínu a už nedojde k dalším odkladům.

Jak na dávné začátky dnešního giganta vzpomínáte? Dejte vědět v komentářích.

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu