Rogue One: Princezna Leia měla mít větší roli a další odhalení tvůrců

Rogue One: Princezna Leia měla mít větší roli a další odhalení tvůrců | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit dalších 13 obrázků
Jakou tarantinovkou se inspirovala úvodní scéna filmu? Měli jsme se dočkat tradičního úvodního textu? A kdo měl být původně matka Jyn Erso?

Rogue One: A Star Wars Story byl první film z plánované řady spin-offů ke Hvězdným válkám. I když byl film kriticky i divácky přijat slušně a v kinech vydělal, předcházela mu náročná produkce kde se do poslední chvíle u kormidla střídaly různé osobnosti a měnila se řada klíčových věcí. Jedni z řady scenáristů Rogue One, Gary Whitta a Chris Weitz se zúčastnili společného sledování filmu s fanoušky a podělili se o pár zajímavostí.

Tak například princezna Leia měla mít o pár scén navíc, oproti několikasekundovému cameu z konce filmu. Ve scéně, ve které Rebelové plánují, jak naloží s plány Hvězdy smrti, má hlavní postava Jyn Erso (Felicity Jones) projev. V projevu zazní známá slova „Vzdor vychází z naděje,“ která měla ale původně zaznít z úst Leiy. Scenáristé vysvětlili, že projev v podání Jyn byl ve výsledku více účinný. Weitz a Whitta také vysvětlili, proč se ve filmu neobjevil generál Ackbar. I když se Rogue One odehrává těsně před začátkem Nové naděje, režisér Gareth Edwards chtěl příběh stavět především na originálních charakterech. S Ackbarem se ve filmu původně počítalo, jeho role ale byla z příběhu vyškrtnuta.

Všimli jste si, že příběh Rogue One nebyl na začátku filmu uveden tradičním žlutým textem letícím vesmírným prostorem? Tento text do té doby uváděl každý hraný film v sérii a vysvětloval události, které příběhu předcházely a nastínil situaci, ve které se nacházejí hrdinové. Gary Whitta o takzvaném „opening crawl“ mluvil s režisérem Garethem Edwardsem, a nakonec se shodili, že spin-off jim dává možnost oprostit se od některých stylistických pravidel série Star Wars. Oba tvůrci také hovořili o možnosti přidání časového skoku. Do té doby žádný film ze série nepracoval s časovým skokem v rámci jednoho filmu (nebavíme se o časových skocích mezi jednotlivými epizodami). Tvůrci se nakonec k tomuto vyprávěcímu postupu uchýlili, a proto se úvodní scéna filmu odehrává o několik let dříve než zbytek příběhu.

Právě k úvodní scéně filmu se vyjádřil Gary Whitta, který prozradil, že se s Edwardsem inspirovali slavnou úvodní scénou z Hanebných panchartů Quentina Tarantina. Příchod hlavního záporáka Krennica (Ben Mendelson) na scénu, jeho chladnokrevné zavraždění Jyniny matky a odvedení jejího otce má evokovat příjezd nacisty Hanse Landy na mléčnou farmu ve Franci, kde vyslýchá vyděšeného farmáře, a nakonec nechá postřílet ukryté Židy. „Je to jeden z několika narážek a odkazů, které ve filmu máme,“ řekl Whitta. „Divil jsem se, že se toho příliš lidí nechytlo.“

Když už mluvíme o Jynině matce, i pro ni měli tvůrci zajímavé plány. Scenáristé zvažovali, že by z této ženy udělali rytířku Jedi, která se ukrývá před Impériem. Tento nápad byl ale velmi rychle smeten ze stolu. Zde je vysvětlení Chrise Weitze: „Pro Garetha byla velmi zajímavá myšlenka světa bez zjevné a přímé známky přítomnosti Síly.“ Gary Whitta se poté také zeptal přímo režiséra Garetha Edwardse a přítomného producenta Douga Chianga, jaké mají pocity z „filmu, ve kterém nebude žádný světelný meč.“ Oba byli údajně z myšlenky nadšení s tím, že rádi zkoušejí nové věci, nové formy vyprávění příběhů ze světa Hvězdných válek.

Zdroje: Slashfilm, Screenrant

Galerie: 14

Rogue One: Princezna Leia měla mít větší roli a další odhalení tvůrců | Fandíme filmu Rogue One: Princezna Leia měla mít větší roli a další odhalení tvůrců | Fandíme filmu Rogue One: Princezna Leia měla mít větší roli a další odhalení tvůrců | Fandíme filmu Rogue One: Princezna Leia měla mít větší roli a další odhalení tvůrců | Fandíme filmu Rogue One: Princezna Leia měla mít větší roli a další odhalení tvůrců | Fandíme filmu Rogue One: Princezna Leia měla mít větší roli a další odhalení tvůrců | Fandíme filmu Rogue One: Princezna Leia měla mít větší roli a další odhalení tvůrců | Fandíme filmu Rogue One: Princezna Leia měla mít větší roli a další odhalení tvůrců | Fandíme filmu Rogue One: Princezna Leia měla mít větší roli a další odhalení tvůrců | Fandíme filmu Rogue One: Princezna Leia měla mít větší roli a další odhalení tvůrců | Fandíme filmu Rogue One: Princezna Leia měla mít větší roli a další odhalení tvůrců | Fandíme filmu Rogue One: Princezna Leia měla mít větší roli a další odhalení tvůrců | Fandíme filmu Rogue One: Princezna Leia měla mít větší roli a další odhalení tvůrců | Fandíme filmu Rogue One: Princezna Leia měla mít větší roli a další odhalení tvůrců | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu