Duna: Jason Momoa říká, že jeho postava je trochu jako Han Solo

Duna: Jason Momoa říká, že jeho postava je trochu jako Han Solo | Fandíme filmu
Vanity Fair/Chiabella James
Zobrazit dalších 11 obrázků
Stane se z Duny nová modla, která se zařadí po bok Star Wars či Pána prstenů?

Chystaná, a my doufáme, že i velkolepá, událost tohoto roku, Duna, je velmi ambiciózní projekt natřískaný hvězdnými jmény. Kdekdo v ní dokonce vidí potenciál pro nový kult, který by se mohl vyrovnat Star Wars nebo Pánovi prstenů. Tuhle fanouškovskou vizi ještě podpořil Jason Momoa, když prohlásil, že jeho postava je trochu jako legendární pašerák Han Solo.

Mimo jiné se podle jeho slov jedná o opravdu monstrózní projekt, však posuďte sami:

„Ještě nikdy jsem nebyl součástí něčeho takhle velkého... Ve filmu hraju postavu jménem Duncan Idaho, který je jedním z mistrů šermířů, který se stane pravou rukou hraběte Leta, kterého hraje Oscar Isaac. V příběhu je to právě moje postava, která je jako první poslána na Dunu, kde se setkávám s postavou, kterou hraje Javier Bardem. Nemůžu uvěřit tomu, že budu mít ve filmu scény s Javierem Bardem! On, Timothée Chalamet, Josh Brolin, Rebecca Ferguson a Stellan Skarsgård... Je to opravdu masivní film a já jsem jeho součástí... jsem takový Han Solo. Bojovník samotář, který chrání Timothéeho Chalameta a slouží Oscaru Issacovi.“

Nezapomínejme, že Jason Momoa si zahrál ve Hře o trůny nebo v Aquamanovi. Oba projekty měly obrovskou produkci, představily nové postavy a některé herce vyhouply do hollywoodské smetánky. Seriál ani film se rozhodně nedaly považovat za něco malého. A teď Momoa tvrdí, že tohle je ještě větší? Buď je jen přehnaně nadšený, nebo nás čeká opravdu gigantická podívaná, která by snad na chvíli dala zapomenout i na marvelovky, které v posledních letech v pokladnách kin i mezi fanoušky jasně vedou.

Nezapomeňte nakouknout do galerie, kde se můžete podívat na novou fotografii s hercem Changem Chenem, který hraje zabijáka Doctora Yueha.

Duna je sérií sci-fi románů od Franka Herberta. Ten první se odehrává ve vzdálené budoucnosti a vypráví příběh Paula Atreida, jehož rodina přijme kontrolu nad pouštní planetou Arrakis. Na té žijí obří červi, kteří vylučují vzácné koření, jež prodlužuje život a dává lidem psychické schopnosti, díky kterým je možné bezpečně pilotovat rychlé mezihvězdné lety. O kontrolu nad planetou je tak mezi urozenými rody enormní zájem. Paulova rodina je zrazena, a tak mladému šlechtici nezbývá než vést povstání původních obyvatel pouštní planety a získat nadvládu nad Arrakis zpět. Tématy románu jsou politika, náboženství a vztah člověka k přírodě. První knihu následovala celá řada pokračování, komiksů či videoher, takže chystané filmy a TV seriály budou mít odkud čerpat.

Režíruje Denis Villeneuve, scénář napsal Eric Roth. V hlavních rolích hrají Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin, David Dastmalchian Chang Chen a Javier Bardem. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 17. 12. 2020.

Zdroj: Collider

Galerie: 12

Duna: Jason Momoa říká, že jeho postava je trochu jako Han Solo | Fandíme filmu Duna: Jason Momoa říká, že jeho postava je trochu jako Han Solo | Fandíme filmu Duna: Jason Momoa říká, že jeho postava je trochu jako Han Solo | Fandíme filmu Duna: Jason Momoa říká, že jeho postava je trochu jako Han Solo | Fandíme filmu Duna: Jason Momoa říká, že jeho postava je trochu jako Han Solo | Fandíme filmu Duna: Jason Momoa říká, že jeho postava je trochu jako Han Solo | Fandíme filmu Duna: Jason Momoa říká, že jeho postava je trochu jako Han Solo | Fandíme filmu Duna: Jason Momoa říká, že jeho postava je trochu jako Han Solo | Fandíme filmu Duna: Jason Momoa říká, že jeho postava je trochu jako Han Solo | Fandíme filmu Duna: Jason Momoa říká, že jeho postava je trochu jako Han Solo | Fandíme filmu Duna: Jason Momoa říká, že jeho postava je trochu jako Han Solo | Fandíme filmu Duna: Jason Momoa říká, že jeho postava je trochu jako Han Solo | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest