Luke Cage: Původně měl superhrdinu hrát Laurence Fishburne v režii Quentina Tarantina

Luke Cage: Původně měl superhrdinu hrát Laurence Fishburne v režii Quentina Tarantina | Fandíme filmu
Warner Bros.
Tarantino si myslel na komiksovku, jenže jeho přátelé mu to vymluvili. A může za to Wesley Snipes!

Režisér a scenárista Quentin Tarantino (Osm hrozných, Tenkrát v Hollywoodu) se v minulosti točil kolem celé řady projektů, přičemž jedním z nich byl i snímek, v němž měl hrát prim geneticky upravený superhrdina s nadliskou silou a nezničitelnou kůží Luke Cage. Tenhle komiksový bouchač tmavé pleti řádil v minulých letech v seriálovém formátu na streamovací službě Netflix, než byl v roce 2018 projekt po druhé sérii zrušen. Nicméně Cage se mohl širšímu diváckému publiku předvést mnohem dříve, jelikož o jeho příběh měl zájem právě Tarantino. A proč to tehdy nevyšlo?

Tarantino o projektu uvažoval v první polovině devadesátých let v období mezi dokončením Gaunerů a začátkem produkčním prací na kultovce Pulp Fiction: Historky z podsvětí. Ideu mu však rozmluvili komiksoví nadšenci z jeho okolí, tudíž nešlo o tahanice se studiem či o jiné tvůrčí nesnáze. Tarantino měl totiž v hlavě nápad, jehož pevnou a nezpochybnitelnou součástí bylo obsazení Laurence Fishburna do hlavní role. "Všichni moji přátelé mi říkali: ‘Ne, ne, ne, kámo. Musí to být Wesley Snipes.’  A já na to: ‘Heleďte, miluju Wesleyho Snipese, ale Larry Fishburne je celý Marlon Brando. Prostě Fish je ten pravý.’" Nakonec byla opozice příliš silná a Tarantino se tématem přestal zabývat.

Přitom Fishburne měl už na počátku devadesátých let na kontě několik zajímavých filmů, jako třeba Spielbergovo drama Purpurová barva, kriminálku Chlapci ze sousedství nebo thriller Král New Yorku. O pár let později pak všem dokázal, že akční figury mu nedělají problém, když se představil jako Morfeus v akční kyberpunkové sci-fi trilogii Matrix. Těžko soudit, jak by mu sedla úloha komiksového drsňáka, ovšem pod Tarantinovým dohledem by byl dozajista součástí pořádné akční divočiny.

Titulní fotografie pouze ilustrační, pochází z filmu Matrix Reloaded z roku 2003.

Zdroj: ScreenRant

Foto: Warner Bros.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu