Star Wars IX: Film měl možná původně zcela jiný konec

Star Wars IX: Film měl možná původně zcela jiný konec | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit dalších 6 obrázků
Fanoušci spekulují o tom, zda finální záběr filmu nevznikl dodatečně. A měl snad Ben Solo přežít?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Článek obsahuje spoilery pro Vzestup Skywalkera!

Jestliže potřebujete na velkých plátnech či televizních obrazovkách nastartovat nebo revitalizovat úspěšnou značku, jen málo tvůrců vám k tomu dopomůže tak efektivně jako J. J. Abrams. Jako producent či scenárista stál u zrodu seriálů jako Ztraceni či Alias, z režijního křesílka dohlížel na novou verzi Star Treku a před pár lety samozřejmě odstartoval sequelovou trilogii Star Wars.

Jak ale sám v rozhovorech sem tam přiznal, dovést své nápady až do konce už mu ani zdaleka tak dobře nejde. Přesto po něm Disney opět sáhl, když po odchodu původního režiséra potřeboval někoho, kdo se ujme závěrečné epizody Hvězdných válek. Ať už se J.J. snažil sebevíc, jeho Epizoda 9 s podtitulem Vzestup Skywalkera se dočkala velice rozporuplného přijetí. Mnozí kritizují, že scénář působí značně neuceleně a roztříštěně, čemuž napomáhají i zprávy o konstantních úpravách scénáře, nebo dokonce zvěsti o přetáčkách.

Část fanoušků si kupříkladu myslí, že poslední záběr filmu byl vytvořený zcela dodatečně. Dokládat by to měl následující pohled:

Ve finální scéně Vzestupu Skywalkera vidíme Rey (Daisy Ridley), která se vydala navštívit bývalý domov Luka (Mark Hamill) na planetě Tatooine a pohřbít tu jeho a Leiin (Carrie Fisher) světelný meč. Když se jí stará kolemjdoucí žena zeptá na jméno a Rey v dálce zahlédne duchy Luka a Leii, rozhodne se přijmout jejich rodné jméno a prohlásí se za Skywalkera. Ještě před titulky ale stihne zapózovat v nostalgickém záběru před dvěma vycházejícími slunci. Někteří diváci ale tvrdí, že tento konkrétní záběr nebyl nikdy natočen. Podle nich je totiž Reyina silueta zkopírována ze scény, kdy s mečem v ruce čeká na přílet Kylo Rena (Adam Driver) a pozadí bylo následně digitálně dotvořeno. Když se na oba snímky podíváte bok po boku, podobnost tu určitě je. Rey navíc v záběru chybí její batoh, který jí po celý zbytek scény visí přes rameno. Jak tedy k celé situaci došlo?

Další kapitola »

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 7

Star Wars IX: Film měl možná původně zcela jiný konec | Fandíme filmu Star Wars IX: Film měl možná původně zcela jiný konec | Fandíme filmu Star Wars IX: Film měl možná původně zcela jiný konec | Fandíme filmu Star Wars IX: Film měl možná původně zcela jiný konec | Fandíme filmu Star Wars IX: Film měl možná původně zcela jiný konec | Fandíme filmu Star Wars IX: Film měl možná původně zcela jiný konec | Fandíme filmu Star Wars IX: Film měl možná původně zcela jiný konec | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu