Avengers: Endgame: Trikaři si sypou popel na hlavu, našli po sobě chybu

Avengers: Endgame: Trikaři si sypou popel na hlavu, našli po sobě chybu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 5 obrázků
V jednom z klíčových záběrů filmu se našla malá nesrovnalost.

Jestliže se aktivně zajímáte o film včetně jeho nesmírně složité a komplikované výroby a sem tam brázdíte hlubinami YouTube, bezpochyby už jste alespoň jednou museli narazit na kanál Corridor Digital. Malá společnost zaměřená na tvorbu digitálních vizuálních efektů už dlouhé roky točí pomocí počítačových technologií parádní a inventivní videa. Na svém vedlejším kanále se ale poslední dobou rozhodli mimo jiné zaměřit také na detailní analýzy CGI triků ve specifických scénách či záběrech z různých velkofilmů. Série se evidentně u diváků chytila a v jednom z novějších videí se tvůrcům dokonce povedlo přizvat před kameru Matta AitkenaWeta Digital, jednoho z nejznámějších studií pro výrobu digitálních efektů, aby společně s nimi zhodnotil jeden z jeho posledních projektů – Avengers: Endgame.

Společně se svou firmou pracoval Matt hlavně na finální bitvě proti Thanosovi. Ve videu zmiňuje, jak přistupovali například ke tvorbě samotného hlavního padoucha nebo k Tonymu vítěznému lusknutí. Před kluky s Corridoru ale také prozradil, že se ve filmu vyskytuje chybný záběr. Když se Thanos chystá pomocí Rukavice nekonečna vymazat náš vesmír z existence, části jeho rukavice se překryjí způsobem, jenž by byl v reálném životě nemožný (soustřeďte se na spodní část prostředníčku). Celá postava je ale zcela digitální a operuje tedy pouze s fyzikálními zákony, které jí animátoři připíší. Sám Matt přiznává, že si chyby až do premiéry nevšimli, jsou si jí ale dobře vědomi. V přiloženém videu ji najdete v čase 5:16. Jak sami zjistíte, jedná se o opravdu titěrnou maličkost, pokud je ale vaší jedinou prací detailně animovat součástky Thanosovy rukavice, může se vám určitě zdát daleko drastičtější. Jako bonus přidáváme ještě video detailního počítačového modelu Thanosova obličeje a v galerii najdete nově zveřejněné artworky z Infinity War a Endgame.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thanos head turnaround from Avengers: Infinity War. It was an honor to do this concept model in preproduction.

Příspěvek sdílený Ryan Meinerding (@ryan_meinerding_art),

Zdroje: Jackson Sze, Ryan Meinerding

Avengers: Endgame

03.05.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 6

Avengers: Endgame: Trikaři si sypou popel na hlavu, našli po sobě chybu | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Trikaři si sypou popel na hlavu, našli po sobě chybu | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Trikaři si sypou popel na hlavu, našli po sobě chybu | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Trikaři si sypou popel na hlavu, našli po sobě chybu | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Trikaři si sypou popel na hlavu, našli po sobě chybu | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Trikaři si sypou popel na hlavu, našli po sobě chybu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu