Alphas: Kosatka zabiják vs. hejno žraloků v chystaném vodním thrilleru od žáka Jamese Camerona

Alphas: Kosatka zabiják vs. hejno žraloků v chystaném vodním thrilleru od žáka Jamese Camerona | Fandíme filmu
Warner Bros.
Žraločímu teroru bude tentokrát čelit Jake Sully.

Žraločí taškařice MEG: Monstrum z hlubin měla v roce 2018 nečekaný finanční úspěch, když Stathamovo dráždění prehistorického mořského predátora režírované Jonem Turteltaubem utržilo v kinech po celém světě více než 530 milionů dolarů. Rozpočet sice nebyl nejmenjší (130 mega), ovšem Warneři byli s výsledkem dozajista spokojení. Z hlediska diváckého se jednalo o neškodnou akční zábavu, u níž bylo nutné vypnout mozek. Podobnou cestou se zřejmě vydá i režisér Steven Quale, jenž dříve úzce spolupracoval s Jamesem Cameronem, když vedl druhý štáb v rámci natáčení blockbusterů jako Avatar a Titanic, přičemž v jeho filmografii můžeme najít i tituly jako například Nezvratný osud 5, V oku tornáda či Renegáti. Jakmile koronavirus ustoupí, měl by Qaule natočit dle scénáře Franka Hannaha snímek Alphas, kde si to kosatky rozdají s bandou žraloků.

Zní to malinko šíleně, leč proč by to nemohlo fungovat. Příběh by se měl točit kolem environmentalisty Gavina McDadea, který je požádán, aby se pokusil vyřešit problém regionálního přemnožení velkých bílých žraloků. Osloví proto trenérku kosatek dravých, jejíž živnost se rozpadla ve chvíli, kdy byla napadena jednou ze svých svěřenkyň. Ač nerada, vyhoví prosbě a souhlasí s vypuštění několika kosatek do žraloky zamořených vod, což by mělo dopomoci k rozehnání krvelačných monster. Bohužel, dvojice brzy přijde na to, že pod hladinou se pohybuje i žraločí alfa samice, jež by mohla zmasakrovat všechny kosatky. Zoufalá situace si žádá zoufalé činy, tudíž se trenérka rozhodne vypustit "alfa" kosatku, která ji v minulosti málem zabila. Souboj podmořských titánů může začít!

Těžko soudit, jak vysoký rozpočet dokáže Qaule vyjednat, zvlášť když v hlavní roli vystupuje Sam Worthington, který se mimo Avatara neprojevil zrovna jako magnet na diváky. Ten si střihne výše zmíněného McDadea. Momentálně (nebo těsně před zamrznutím Hollywoodu) se obsazují další role a následně by měl projekt vstoupit do fáze pre-produkce.

Ilustrační foto je z filmu MEG: Monstrum z hlubin.

Zdroj: BD

Foto: Warner Bros.

Meg: Monstrum z hlubin

10.08.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Horor
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu