Volání divočiny: Jednoduchý dobrodružný film se psem byl nesmyslně drahý a tratí miliony

Volání divočiny: Jednoduchý dobrodružný film se psem byl nesmyslně drahý a tratí miliony | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Disney bude i na dalším filmu poděděném po společnosti Fox tratit desítky milionů dolarů.

Harrison Ford stále upíná svoji pozornost, i v 77 letech, k pátému Indiana Jonesovi, jenž v minulých dnech ztratil Stevena Spielberga coby režiséra. Nicméně při čekání na vytouženou první klapku se tu a tam objeví i v nějakém jiném bijáku a letos chtěl zabodovat s filmovou adaptací celosvětově oblíbeného dobrodružného románu Jacka Londona Volání divočiny (The Call of the Wild). Děj se odehrává na konci devatenáctého století během zlaté horečky na Yukonu, přičemž v centru dění je domestikovaný pes jménem Buck, který se shodou okolností dostane ze slunného jihu do nehostinných severních končin. Ford si střihnul roli prospektora Johna Thorntona, jenž se nakonec o týraného pejska postará a naváže s ním pevné přátelství. Klíčovým motivem je Buckova postupná proměna a znovuobjevování vlastní přirozenosti a zvířecí nespoutanosti.

Jenže úspěch v pokladnách kin se nedostavil a pravděpodobně se ani konat nebude. A co je největší průšvih, kvůli drahému CGI bude snímek výrazně ztrátový. Za první dva týdny promítání si připsali Ford a Buck v amerických kinech "jen" 45 milionů dolarů, celosvětově pak 79 míčů. To není samo o sobě žádná katastrofa, ovšem při pohledu na rozpočet už to tak růžově nevypadá. Snímek měl stát vcelku obřích 125 mega a studio odhadovalo, že k zaplacení projektu by mělo postačit 250-275 milionů. Leč této mety dobrodružství z Yukonu nedosáhne ani náhodou a Disney tak bude tratit zhruba 50 míčů (když to půjde dobře).

Volání divočiny se tudíž připojí na seznam Disneyho nezdarů poděděných po odkoupeném studiu Fox a následuje tak filmy jako X-Men: Dark Phoenix, Underwater, Stuber nebo Špióni v převleku. Po tom bohužel můžeme očekávat, že Disney foxovské divizi bude dál a dál přitahovat opratě. Fordův výlet do přírody přitom sám o sobě nemá nikterak tragická hodnocení. Na serveru RottenTomatoes registrujeme ze 169 recenzí hned 104 kladných při průměrném hodnocení 6.01/10. Konsenzus však panuje na tom, že předražené CGI se zrovna dvakrát nevydařilo. Inu, možná by se vyplatilo natočit film s živým psiskem. Vypadalo by to líp a ještě by byl nižší rozpočet...

Volání divočiny zrežíroval Chris Sanders (Jak vycvičit draka, Croodsovi) dle scénáře Michaela Greena. Hlavní roli ztvárnil nestárnoucí Harrison Ford.

Zdroj: Variety

Galerie: 9

Volání divočiny: Jednoduchý dobrodružný film se psem byl nesmyslně drahý a tratí miliony | Fandíme filmu Volání divočiny: Jednoduchý dobrodružný film se psem byl nesmyslně drahý a tratí miliony | Fandíme filmu Volání divočiny: Jednoduchý dobrodružný film se psem byl nesmyslně drahý a tratí miliony | Fandíme filmu Volání divočiny: Jednoduchý dobrodružný film se psem byl nesmyslně drahý a tratí miliony | Fandíme filmu Volání divočiny: Jednoduchý dobrodružný film se psem byl nesmyslně drahý a tratí miliony | Fandíme filmu Volání divočiny: Jednoduchý dobrodružný film se psem byl nesmyslně drahý a tratí miliony | Fandíme filmu Volání divočiny: Jednoduchý dobrodružný film se psem byl nesmyslně drahý a tratí miliony | Fandíme filmu Volání divočiny: Jednoduchý dobrodružný film se psem byl nesmyslně drahý a tratí miliony | Fandíme filmu Volání divočiny: Jednoduchý dobrodružný film se psem byl nesmyslně drahý a tratí miliony | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu