5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry

5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 5 obrázků
Nikdo není dokonalý, ani Marvel. Připomeňme si největší neshody, které v minulosti mělo studio se svými režiséry.
  1. Scott Derrickson
  2. James Gunn
  3. Edgar Wright
  4. Joss Whedon
  5. Patty Jenkins

Joss Whedon

Neshody si s Marvelem zažil i člověk, který se z velké části podílel na obřím úspěchu celého MCU - Joss Whedon. Hlavně díky němu se v roce 2012 stal z prvních Avengers obrovský hit, který v podstatě nakopnul celé universum. Od pokračování v podobě Avengers: Age of Ultron se tedy očekávaly velké věci, očekáváním však snímek nakonec zdaleka nedostál. Jistou roli v tom pak mohly hrát právě neshody se studiem, které Whedonovi podle všeho zdaleka nepovolilo kreativní uzdu tak, jak by si přál.

Podle samotného Whedona mu totiž studio do filmu vnucovalo scény, které by budovaly celý filmový svět, namísto pomalejších emocionálních scén, které byly zaměřeny na vývoj postav. Marvel prý například neměl radost z celé Hawkeyovy linky, ve které poznáme jeho rodinu. Naopak prosazoval prodloužení scény, ve které Thor dostane vizi o Kamenech nekonečna. Vše nakonec vyústilo v to, že Whedon odmítl zrežírovat třetí Avengers, přičemž tato práce přešla do rukou bratrů Russoových. Whedon o pár let později přešel ke stájí DC, kde se měl postarat o dotáčky Ligy spravedlnosti, kde však znovu točil sešněrovaný diktátem studia a výsledek mnoho chvály nepobral. Později také odstoupil od režie DC sólovky Batgirl. Aktuálně se Whedon po dlouhé době vrací k televizní tvorbě.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Galerie: 6

5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu 5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu 5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu 5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu 5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu 5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu