Ceny Grammy opanovala Billie Eilish, autorka příští bondovské písně

Ceny Grammy opanovala Billie Eilish, autorka příští bondovské písně | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Úvodní píseň k nové bondovce Není čas zemřít je v dobrých rukách. Bodovaly i další osobnosti ze světa filmu.

Osmnáctiletá americká zpěvačka Billie Eilish dominovala letošnímu udílení prestižních cen Grammy. Získala všechny čtyři hlavní sošky pro talent roku, nejlepší album, nahrávku i píseň. Naposledy všechny čtyři hlavní Grammy získal v roce 1981 písničkář Christopher Cross. Eilish se stala rovněž nejmladší držitelkou ocenění pro album roku (When We All Fall Asleep, Where Do We Go?) v dějinách. Mladičká hvězda hudebního nebe začala zpívat v jedenácti letech a její písně jsou známé tím, že se v nich otevřeně dotýká problémů s vlastním dospíváním. Kariéru má tedy evidentně nakopnutou skvěle a dalšímu progresu by jí měl pomoci i fakt, že nazpívala a společně se svým bratrem složila úvodní píseň k očekávané bondovce Není čas zemřít.

Cenu pro nejlepší soundtrack získal skladatel Hildur Guðnadóttir za hudbu k sérii Černobyl (Chernobyl). Ocenění pro nejlepší hudební kompilaci získali Bradley Cooper a Lady Gaga za Zrodila se hvězda (A Star is Born). V kategorii nejlepší videoklip si gramofonek domů odneslo duo Lil Nas X a Billy Ray Cyrus za video k písni Old Town Road. Další zářez na pažbě si též připsala Beyoncé, která zvítězila v kategorii nejlepší hudební film (Homecoming: A Film by Beyoncé).

Zdroj: Grammy

Galerie: 6

Ceny Grammy opanovala Billie Eilish, autorka příští bondovské písně | Fandíme filmu Ceny Grammy opanovala Billie Eilish, autorka příští bondovské písně | Fandíme filmu Ceny Grammy opanovala Billie Eilish, autorka příští bondovské písně | Fandíme filmu Ceny Grammy opanovala Billie Eilish, autorka příští bondovské písně | Fandíme filmu Ceny Grammy opanovala Billie Eilish, autorka příští bondovské písně | Fandíme filmu Ceny Grammy opanovala Billie Eilish, autorka příští bondovské písně | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu