Fantastická zvířata: Jak dostal Brumbál školení od samotné autorky Harryho Pottera

Fantastická zvířata: Jak dostal Brumbál školení od samotné autorky Harryho Pottera | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 9 obrázků
J.K. Rowling nikoho ve štychu nenechá a ráda s přípravami na natáčení vypomůže i hollywoodským hvězdám.

Jude Law si za svoji relativně dlouhou hereckou kariéru střihnul širokou paletu postav a charakterů od romantických milovníků přes sidekicky až po ohavné padouchy. Když však bylo oznámeno, že se v dobrodružné fantasy Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny představí jako Albus Brumbál, jeden z největších kouzelníků všech dob a mentor Harryho Pottera, asi netušil, že před natáčením dostane nalejvárnu od samotné J.K. Rowling.

Ve vesmíru zřejmě není erudovanější a vhodnější osoby, jež by mu mohla školení o Brumbálově životě, činech a charakteru poskytnout. A jak se zdá, Law a Rowling si spolu užili kopec legrace, ačkoliv on toho zřejmě moc nenamluvil. Přirozeně byl rád, neboť knihy i filmy o brýlatém kouzelníkovi miluje, předčítal je svým dětem a sám od sebe měl chuť ucházet se o roli Brumbála. Současně to vnímal jako velkou zodpovědnost ztvárnit postavu takového kalibru. I proto byl za osobní a proaktivní přístup talentované spisovatelky nesmírně vděčný.

Sám říká (volně přeloženo), že právě spolupráci s J.K. Rowling řadí k nejpříjemnějších momentům v rámci pre-produkce a příprav snímku. "Strávil jsem s ní celé odpoledne a ona mi vyložila celou Brumbálovu historii. Pamatuji si, jak vstoupila do pokoje a dala si čaj. Měla na sobě neuvěřitelné jehly a vyjádřila se ve smyslu, že bude raději stát. Nakonec pochodovala sem a tam takřka tři hodiny a u toho bez ustání vyprávěla a popisovala. Já jsem tam jen seděl, dělal si poznámky a užíval si ten nádherný náhled do nitra postavy, který jsem v Grindelwaldových zločinech prakticky neměl jak využít. Nicméně příští rok dorazí trojka, kde bude toho prostoru mnohem víc."

Závěrem herec dodal, že mít možnost opakovaně ztvárnit někoho s čarodějnickými schopnostmi je úžasné a že se neustále snaží vžít se do role a představit si, jaké by to mohlo být. Ovšem rovněž vnímá cosi smutného v nitru Albuse Brumbála. Dle jeho soudu se jedná o překrásnou literární postavu a je mu ctí zahrát si ji ve filmu.

Zdroj: VanityFair

Fantastická zvířata a kde je najít

10.11.2016 | USA, Velká Británie
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 10

Fantastická zvířata: Jak dostal Brumbál školení od samotné autorky Harryho Pottera | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Jak dostal Brumbál školení od samotné autorky Harryho Pottera | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Jak dostal Brumbál školení od samotné autorky Harryho Pottera | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Jak dostal Brumbál školení od samotné autorky Harryho Pottera | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Jak dostal Brumbál školení od samotné autorky Harryho Pottera | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Jak dostal Brumbál školení od samotné autorky Harryho Pottera | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Jak dostal Brumbál školení od samotné autorky Harryho Pottera | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Jak dostal Brumbál školení od samotné autorky Harryho Pottera | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Jak dostal Brumbál školení od samotné autorky Harryho Pottera | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Jak dostal Brumbál školení od samotné autorky Harryho Pottera | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest