Tenet: Nová fotka dál prohlubuje záhadu všudypřítomné masky

Tenet: Nová fotka dál prohlubuje záhadu všudypřítomné masky | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 2 obrázky
A na další vidíme i Roberta Pattinsona v plné polní.

Akční spektákl ze světa mezinárodní špionáže nazvaný Tenet, alias očekávaná novinka režiséra Christophera Nolana, je ještě půl roku daleko, ale v prosinci zveřejněný trailer nás ujistil, že se máme na co těšit. Nolan vypadá opět v maximální možné formě a pevně věřím, že nás 16. července 2020 čeká nezapomenutelný filmový zážitek. Trailer přirozeně vykecal z děje jen absolutní minimum, což prostě k Nolanovi patří. Zatím víme, že hlavní hrdina s tváří Johna Davida Washingtona je zabit poté, co odmítne zradit své kolegy, aby byl posléze znovu "oživen" s ujištěním, že "prošel testem", a uvítán v posmrtném životě. Taktéž jsme se dozvěděli, že svět čelí hrozbě třetí světové války, avšak situace je mnohem horší, než kdyby se mělo jednat o ohrožení jadernými zbraněmi. Dle všeho by mělo být něco v nepořádku s časem. Couvající loď na moři či havarované vozidlo vrácené jako při přetáčení videokazety do původního stavu ve chvíli, kdy okolní svět normálně plyne dál, to není úplně běžný stav věcí. Nolan samozřejmě v traileru ani v rozhovorech žádná vodítka fanouškům nepřihrává.

Střípky, které fanouškům poskytuje, mají akorát zavařit jejich mozkové buňky, aby si pak v kině mohli ověřit, že je vše úplně a naprosto jinak. Nolan sám uvedl, že nejdříve nabídne divákům relativně důvěrně známé prostředí (a klasický rámec špionážního thrilleru), aby je pak dynamicky přenesl na celou řadu míst (a u toho si pohrál se žánry), kde, jak doufá, většina z nich doposud nebyla. Dle jeho slov budeme sledovat jednoho konkrétního hrdinu, jak zažívá netušené dobrodružství na různých místech světa. Otázek tu máme mnoho, odpovědi zatím žádné.

Nedávno spatřily světlo světa dvě nové oficiální fotografie. Na první z nich má na sobě Washinton opět onu tajemnou masku. Souvisí to nějak s onou partikulární změnou proudění času? Nebo snad se změnou vnímání proudu/směru času? Jak Leonardo DiCaprio v Počátku tak i Matthew McConaughey v Interstellaru posouvali nejen hranice lidských možností, ale taktéž výrazně rozšiřovali schopnost lidí využívat technologie. Tento motiv bych čekal i zde a mám pocit, že Washingtonově postavě ona rada zmíněná v traileru - "Nesnažte se ho pochopit... Vnímejte ho!" - dozajista stačit nebude. Na druhé fotce pak vidíme vedle Washingtona i Roberta Pattinsona a věru, nedívají se na sebe dvakrát vstřícně. Momentálně nezbývá než čekat a vesele spekulovat.

Tenet je akční velkofilm ze světa mezinárodní špionáže. Režisér Christopher Nolan jej natáčel v sedmi různých zemích světa na kamery IMAX a má jít o jeho nejambicióznější projekt. V hlavních rolích hrají John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Michael Caine, Kenneth Branagh, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Himesh Patel či Clémence Poésy. Hudbu skládá Ludwig Göransson. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 16. července 2020.

Galerie: 3

Tenet: Nová fotka dál prohlubuje záhadu všudypřítomné masky | Fandíme filmu Tenet: Nová fotka dál prohlubuje záhadu všudypřítomné masky | Fandíme filmu Tenet: Nová fotka dál prohlubuje záhadu všudypřítomné masky | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest