10 filmů, o které byl v roce 2019 na Netflixu největší zájem

10 filmů, o které byl v roce 2019 na Netflixu největší zájem | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
K opravdu dobrým filmům diváckou masu prostě nezlákáte, i když jim je strčíte zadarmo až pod nos.

Netflix zveřejnil žebříček, který označuje jako „10 nejpopulárnějších“ filmů, které na službě měly premiéru v roce 2019. Má to však několik háčků. Data jsou ze Spojených států. Nikoliv celosvětová. Data jsou měřená za prvních 28 dní od premiéry a u filmů, které měly premiéru před méně než 28 dny se počítá s prognózou. A co je nejhorší, jako sledovaný film se počítá každý, u kterého divák vydržel alespoň 2 minuty! To poslední číslo skutečně není žádný překlep, takže celý žebříček můžeme brát spíš jako seznam filmů, které dokázaly vzbudit takový zájem, aby si je diváci alespoň na chvíli pustili a zjistili, o co se vlastně jedná. Streamingová služba je nicméně na informace obvykle tak skoupá, že bližší informace o sledovanosti jejích titulů asi hned tak nedostaneme. Takže Která desítka titulů přilákala pozornost?

  1. Murder Mystery
  2. 6 Underground
  3. Úžasňákovi 2
  4. The Irishman
  5. Triple Frontier
  6. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
  7. The Highwaymen
  8. Spider-Man: Paralelní světy
  9. Raubíř Ralf 2
  10. Tajná posedlost

Za pozornost stojí několik skutečností. Většinu seznamu tvoří originály Netflixu a tituly pro děti. Lidé jako by používali Netflix k tomu, aby se podívali na filmy, které nejsou jinde k vidění, nebo k tomu, aby zabavili děti. Zvlášť v oblasti dětské zábavy tak streamovací služba bude muset přidat, speciálně s ohledem na to, že si hollywoodská studia postupně zakládají vlastní streamovací služby a brzy už svoje dětské filmy nebudou Netflixu poskytovat.

A pak je vidět, že masu prostě k „náročným“ filmům příliš nezlákáte. Netflix má letos v nabídce celou řadu skutečně pozoruhodných kousků, jakou jsou Manželská historie, Dva papežové, High Flying Bird, The Laundromat, Dolemite Is My Name nebo The King. Dostatečnou zvědavost k tomu, aby se dostal na špičku žebříčku, však dokázal vzbudit z oceňovaných filmů pouze Scorseseho Irishman. Jinak diváci volí oddechové thrillery a komedie. Na špici žebříčku se dokonce dostala mizerně hodnocená Vražda na jachtě (Murder Mystery), která podle většiny recenzí není ani vtipná, ani tajuplná, ale Netflix s ní znovu potvrzuje, že jeho mnohaletá exkluzivní smlouva na odběr tuctových komedií Adama Sandlera má smysl, protože široká divácká masa o ně zkrátka a dobře stojí.

Uvidíme, zda někdy Netflix začne zveřejňovat data popularity také pro celý svět nebo Česko, zatím dejte vědět, co říkáte na výběr diváků amerických.

Galerie: 5

10 filmů, o které byl v roce 2019 na Netflixu největší zájem | Fandíme filmu 10 filmů, o které byl v roce 2019 na Netflixu největší zájem | Fandíme filmu 10 filmů, o které byl v roce 2019 na Netflixu největší zájem | Fandíme filmu 10 filmů, o které byl v roce 2019 na Netflixu největší zájem | Fandíme filmu 10 filmů, o které byl v roce 2019 na Netflixu největší zájem | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu