Edward Norton původně nabídl Marvelu dva temné filmy s Hulkem

Edward Norton původně nabídl Marvelu dva temné filmy s Hulkem | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Aneb když se hercova vize neshoduje s vizí studia. Norton chtěl udělat Hulka temného po vzoru Nolanova Temného rytíře. 

O neshodách herce Edwarda NortonaMarvelem a jeho následném přeobsazením v roli Bruce Bannera se napsalo už mnoho. V minulosti se obě strany k problému vyjadřovaly spíše opatrně, loni si ale Norton po letech pustil pusu na špacír.

V rozhovoru pro New York Times Norton prozradil, že přišel do studia s návrhem na dva dlouhé a temné filmy o Hulkovi, které by se inspirovaly Nolanovým Temným rytířem:

„Navrhl jsem dva filmy. První z nich by byl origin a ten druhý by zobrazil Hulka jako někoho, kdo prožívá lucidní sen, někoho na tripu, kdo má trip pod kontrolou. A oni na to ‚to je skvělé, to chceme,‘ ale nakonec vyšlo najevo, že to vlastně nechtěli.“

Herec také uvedl, že jej práce na filmu bavila, a že vycházel dobře se šéfem Marvelu Kevinem Feigem, dokud Feige nevydal prohlášení, ve kterém uvedl, že chce do role herce který „zosobňuje kreativitu a ochotu spolupracovat, jakými disponují naši ostatní talentovaní herci.“ To byla podle Nortona podpásovka: „Chránili značku, nebo tak něco. Nakonec prostě nechtěli dlouhý, temný a vážný [Hulkův příběh]. Ale to máte jedno...Měli jsme pozitivní jednání o tom, že budeme pokračovat a kolik by to zabralo času a já jsem to už dělat nechtěl. Upřímně bych si řekl o víc peněz, než by mi byli ochotní zaplatit [abych, se z projektu vyvázal], ale jen pro [peníze] jsem dalšího Hulka opravdu točit nechtěl.“

Pokud jde přímo o dobu, kdy s Marvelem spolupracoval, tak Norton tvrdí, že s Feigem vycházel dobře: Podle mne měl Kevin úžasnou představu o tom, co by se s postavou dalo dělat. Jen to tónem a tematicky nebylo to, čím bych já chtěl trávit čas. 
 
Do role byl následně přiveden Mark Ruffalo, který v nic setrval do dneška. Ruffalovo ztvárnění Bruce Bannera považuje za výborné, s Markem jsou kamarádi, oba se také shodli na tom, že zatím nejlepším hercem, který kdy Bannera hrál, byl Bill Bixby. Ten se v roli Bruce Bannera objevoval v klasickém hraném seriálu vysíleném od konce sedmdesátých let. Nicméně Hulk je prý zkrátka jako shakespearovská postava - Může jej ztvárnit mnoho lidí a každý jej pojme jinak.

Líbí se vám vize, jakou Norton pro postavu měl, nebo jste spokojení s kurzem, který Marvel nastavil? Dejte nám vědět do komentářů. Video osvěží adrenalinem nabitý závěrečný souboj mezi Hulkem a Abominationem z Neuvěřitelného Hulka.

Zdroje: ComicBookMovie, Slashfilm, Movieweb

Galerie: 10

Edward Norton původně nabídl Marvelu dva temné filmy s Hulkem | Fandíme filmu Edward Norton původně nabídl Marvelu dva temné filmy s Hulkem | Fandíme filmu Edward Norton původně nabídl Marvelu dva temné filmy s Hulkem | Fandíme filmu Edward Norton původně nabídl Marvelu dva temné filmy s Hulkem | Fandíme filmu Edward Norton původně nabídl Marvelu dva temné filmy s Hulkem | Fandíme filmu Edward Norton původně nabídl Marvelu dva temné filmy s Hulkem | Fandíme filmu Edward Norton původně nabídl Marvelu dva temné filmy s Hulkem | Fandíme filmu Edward Norton původně nabídl Marvelu dva temné filmy s Hulkem | Fandíme filmu Edward Norton původně nabídl Marvelu dva temné filmy s Hulkem | Fandíme filmu Edward Norton původně nabídl Marvelu dva temné filmy s Hulkem | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest