Superboháči mohou vidět kino premiéry v klidu domova

Superboháči mohou vidět kino premiéry v klidu domova | Fandíme filmu
Pouštět si zbrusu nové filmy z pohodlí domova namísto chození do kina? Je to možné, pokud máte dost peněz.

Pro velmi bohaté filmové fanoušky je určená služba Red Carpet Home Cinema, která nabízí možnost pustit si filmové novinky doma, i když se běžně ještě promítají jen na plátnech kin. Pronajmutí jednoho filmu přes tuto službo vyjde v rozmezí mezi 1500 – 3000 dolarů (okolo 35 až 70 tisíci korunami). O této atypické možnosti sledování filmů informoval deník New York Times profilem spoluzakladatele Red Carpet Home Cinema, Freda Rosena.

Ten službu přirovnal oproti klasické návštěvě kina k nákupu pásku. Někdo si ho koupí v obchodním centru za čtyři dolary (necelých sto korun), někdo jiný si pak pořídí značkový Gucci za jeden a půl tisíce dolarů (bezmála 35 tisíc korun). „Každý produkt, který mě napadá, má svou luxusní verzi. Tak mě napadlo, proč ne i filmy?“ řekl Rosen.

Služba má být něco jako Netflix pro jedno procento nejbohatších – pro technologické miliardáře, profesionální atlety, boháče z Wall Street či ruské oligarchy. Kromě zaplacení částky ve výše uvedeném rozmezí budou zájemci o domácí zhlédnutí filmových novinek nejdříve muset mít kreditní kartu s limitem alespoň na padesát tisíc dolarů (přibližně 1,17 milionu korun). Pokud pak budou schválení, tak ještě musí zakoupit speciální set-top box s pirátskou ochranou. Pak už si mohou pronajmout aktuální film z kin a podívat se na ně z pohodlí domova. Po jeho zakoupení budou mít čas na zhlédnutí po dobu 36 hodin, během kterých si mohou snímek přehrát celkem dvakrát.

Red Carpet Home Cinema je již domluvená se studii Warner Bros., Paramount Pictures, Lionsgate, Annapurna Pictures, 20th Century Fox a Fox Searchlight. Naopak zatím dohodu nemá se studii Universal, Sony Pictures a Disney.

Zdroj: NY Times, foto: Felix Mooneeram/Unsplash

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu