Budoucnost DC komiksovek leží ve filmech pro dospělé, jaké Marvel netočí

Budoucnost DC komiksovek leží ve filmech pro dospělé, jaké Marvel netočí | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 11 obrázků
Které další DC komiksovky budou v dohledné době mládeži nepřístupné? A podívejte se na novou sadu fotek ze zákulisí Jokera, který úspěch "eRkových" filmů podtrhuje.

Pokračujeme v rozebírání novinek ze stáje DC Films, ke kterým se přes své interní zdroje dostal hollywoodský magazín Variety. Už jsme rozebírali skutečnost, že studio Warner zvažuje, že do budoucna zaměří daleko větší pozornost na záporáky. Právě s tím může úzce souviset další skutečnost.

Warner po úspěchu prvních Avengers zkoušel (stejně jako ostatní hollywoodská studia) napodobit úspěch Marvelu a přijít s vlastním provázaným světem filmů. Superhrdinské příběhy inspirované komiksy od nakladatelství DC se k tomu přímo nabízely, protože v předloze hrdinové provázaní jsou. Jenže celý projekt byl uspěchaný, ke vzájemnému potkávání hrdinů se příliš chvátalo, studio konstantně zasahovalo filmařům do práce a při sebemenší známce problémů se celý koncept převracel o 180 stupňů.

Spolu se změnou ve vedení studia se situace stabilizovala a přišly úspěšné snímky jako Aquaman nebo Shazam, které se přestaly hnát za ideou provázaného světa a prostě chtěly přinést zdařilé individuální zážitky. A pak přišl Joker. Ten k dnešnímu dni utržil obří peníze, navíc naprosto nevídané u mládeži nepřístupného filmu. A ve Warneru se tak údajně začíná víc a víc mluvit o tom, že vzniknou mládeži nepřístupné filmy další.

Marvel, jakožto součást na rodiny orientovaného Disneyho, mládeži nepřístupné komiksovky točit nebude. A nedávno Disney pohltil také Fox, který měl s nepřístupnými komiksovkami zkušenosti (Deadpool, Logan), ale navzdory jejich úspěchu podobné filmy do budoucna pod Disneym téměř jistě zmizí nebo budou minimálně odstrčeny na druhou kolej. Warner tak má jedinečnou příležitost zaplnit díru na trhu a hlad po „dospělých“ komiksovkách ukojit.

Už teď poměrně otevřeně mluví o tom, že Birds of Prey budou začátkem příštího roku mládeži nepřístupné (nicméně film si prošel nějakými přetáčkami, tak uvidíme, jak nakonec dopadne) a rating „R“ si podle všeho může vysloužit také The Suicide Squad Jamese Gunna, volné pokračování Sebevražedného oddílu, který navzdory svojí látce (bavíme se o týmu zabijáků vyslaných vládou na černou operaci) dělal všechno proto, aby se do škatulky mládeži přístupných filmů vlezl. Pokračování už by tedy nicméně mohlo pořádně roztáhnout křídla a využít krvavý a obhroublý potenciál látky na maximum.

Jak už bylo řečeno, zdá se, že publikum na mládeži nepřístupné komiksovky slyší, takže pokud všechny zmíněné snímky skutečně dostanou nakonec eRko a budou v kinech úspěšné, můžeme počítat s tím, že podobných projektů bude u Warneru jen přibývat.

Na závěr se nezapomeňte stavit dole v galerii, kde si můžete prohlédnout nejnovější porci fotek ze zákulisí Jokerova natáčení.

Zdroj: Variety

Galerie: 12

Budoucnost DC komiksovek leží ve filmech pro dospělé, jaké Marvel netočí | Fandíme filmu Budoucnost DC komiksovek leží ve filmech pro dospělé, jaké Marvel netočí | Fandíme filmu Budoucnost DC komiksovek leží ve filmech pro dospělé, jaké Marvel netočí | Fandíme filmu Budoucnost DC komiksovek leží ve filmech pro dospělé, jaké Marvel netočí | Fandíme filmu Budoucnost DC komiksovek leží ve filmech pro dospělé, jaké Marvel netočí | Fandíme filmu Budoucnost DC komiksovek leží ve filmech pro dospělé, jaké Marvel netočí | Fandíme filmu Budoucnost DC komiksovek leží ve filmech pro dospělé, jaké Marvel netočí | Fandíme filmu Budoucnost DC komiksovek leží ve filmech pro dospělé, jaké Marvel netočí | Fandíme filmu Budoucnost DC komiksovek leží ve filmech pro dospělé, jaké Marvel netočí | Fandíme filmu Budoucnost DC komiksovek leží ve filmech pro dospělé, jaké Marvel netočí | Fandíme filmu Budoucnost DC komiksovek leží ve filmech pro dospělé, jaké Marvel netočí | Fandíme filmu Budoucnost DC komiksovek leží ve filmech pro dospělé, jaké Marvel netočí | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest