Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila

Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu
Walt Disney Studios
Zobrazit dalších 13 obrázků
J.J. Abrams a příbuzní Carrie Fisher tvrdí, že příběh podařilo opravdu dobře uzavřít. Jsou tu podrobnosti o neuvěřitelném návratu generálky Leiy.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Při diskusích o Star Wars: Zrození Skywalkera se hodně mluví o návratu Palpatina, o tom, zda (a jak) režisér J.J. Abrams popře nebo přijme změny, které ve směřování trilogie udělal v předchozím díle režisér Rian Johnson nebo o tom, jak snímek uzavře třetí hvězdnou trilogii a celou ságu rodu Skywalkerů. Dalším hojně probíraným tématem je „oživení“ Carrie Fisher. Představitelka generálky Leiy zemřela ještě před natáčením filmu, přitom původní plán byl takový, že její postavě bude věnován výrazný prostor, podobně jako Epizoda VII hodně ležela na Hanu Solovi a Epizoda VIII na Luku Skywalkerovi.

Už delší dobu víme, že filmaři odmítli možnost herečku přeobsadit nebo ji oživit s pomocí digitálních technologií. Místo toho se rozhodli využít starších vystřižených záběrů. Aktuálně se objevilo několik rozhovorů s příbuznými Carrie Fisher a režisérem Abramsem, které se tématu návratu generálky Leiy dotýkají, tak si pojďme všechny novinky zrekapitulovat.

Jako první je tu vyjádření Billie Lourd, dcery Carrie, která zároveň ve třetí trilogii hraje vedlejší postavu důstojnice Rezistence. Lourd potvrdila, že se v roli znovu vrátí, i když to pro ni nebylo po maminčině smrti snadné rozhodnutí, ale nakonec se jí líbila představa, že s Carrie ještě jednou bude sdílet plátno. Když maminka zemřela, shodli se s Abramsem na tom, že její postava je pro ságu příliš důležitá na to, než aby ji šlo ze závěrečného filmu vyškrtnout a nějakým způsobem její absenci okecat v úvodním sjíždějícím textu.

Závěrečný film navíc na Leiu měl být zaměřený a tvůrci se rozhodli, že tuhle myšlenku chtějí v maximální možné míře zachovat. Abrams Billie prozradil, že se během let nastřádaly nepoužité záběry, ve kterých Carrie vystupuje, a kterých bylo dost na to, aby se kolem nich dal vystavět celý film. Podle dcery to bylo, jako by Carrie všem zanechala dárek, který umožnil Lein příběh dokončit. Za pozornost stojí to, že Lourd mluví o záběrech nastřádaných za několik let. V minulosti se hovořilo o tom, že filmaři využijí pouze vystřižené scény z Posledního z Jediů.

O tom, jakým způsobem se situací filmaři naložili, hovořil také bratr zesnulé herečky Todd Fisher. Ten tvrdí, že kdyby sestra nezemřela, měla by Leia v chystaném filmu daleko větší úlohu. Byl by to veliký závěr její cesty, ona by do jisté míry byla „posledním z Jediů“. Nicméně i tak by měl být výsledek uspokojivý a vzhledem k nešťastné Carriině absenci až magický.

Další kapitola »

Galerie: 14

Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu