She-Hulk, Moon Knight i Ms. Marvel se po minisériích objeví i v celovečerních filmech

She-Hulk, Moon Knight i Ms. Marvel se po minisériích objeví i v celovečerních filmech | Fandíme filmu
Šéf Marvelu slibuje skutečně provázané univerzum napříč platformami a casting jednotlivých sérií kouká po starých i nových postavách.

V létě Marvel oznámil, že na platformě Disney+ představí minisérie se zbrusu novými hrdiny, kterými jsou Moon Knight, She-Hulk a Ms. Marvel. Na malé obrazovce ale jejich dráha nekončí. Šéf Marvelu Kevin Feige v rozhovoru potvrdil, že se všichni tři sice poprvé představí na Disney+, ale později se objeví i v celovečerních filmech pro kina. Obecně máme předpokládat, že skoro všechny postavy budou procházet napříč filmy a seriály a celé univerzum bude skutečně důkladně provázané.

Showrunner Moon Knighta Jeremy Slater se potom na Twitteru fanouškům dušoval, že jeho sérii píší scenáristé, kteří mají postavu upřímně rádi. Tím oficiální zprávy hasnou. Když se na čerstvě spuštěné službě Disney+ začátkem týdne představili divákům blíže Hawkeye, WandaVision, Loki a Falcon & Winter Soldier, She-Hulk a spol. prostor nedostali.

Pojďme se tedy podívat, co se kolem tří sérií šustlo neoficiálně. Jednou ze záporaček Moon Knighta by údajně měla být Stained Glass Scarlet. Postava se objevila už v 14. čísle komiksové předlohy a původně je to bývalá přítelkyně hlavního hrdiny Marca Spectora, která je s ním psychicky provázaná a může vstupovat do jeho snů.

Pak jsou tu zprávičky kolem Ms. Marvel. Podle castingových agentur produkce vedle představitelky hlavní role hledá také herce, který ztvární Kamalina staršího bratra, její matku a otce. Vedle toho se hledá představitel The Inventora. To je jeden z prvních padouchů, proti kterým Kamala v komiksech bojovala. Je to klon Thomase Edisona, při jehož stvoření se něco pokazilo, a tak má podobu antropomorfního papouška. V minisérii by se mohl objevit také Gregory Know, který The Inventora stvořil. Natáčení minisérie má začít už v dubnu 2020 v americké Atlantě, tak do té doby jistě budeme obsazení znát další podrobnosti.

A něco málo se šustlo také She-Hulk. Nic prý zatím není jisté, nicméně údajně existuje varianta, že se v minisérii objeví Thaddeus Ross (William Hurt), pichlavý generál a pozdější ministr, se kterým se občas museli Avengers ve filmech handrkovat. Poprvé se objevil v Neuvěřitelném Hulkovi, kde se snažil dopadnout Bruce Bannera. Také prý není vyloučené, že se po letech objeví Liv Tyler v roli jeho dcery. Tu jsme zatím viděli právě a jenom v Neuvěřitelném Hulkovi. Pokud jde o přípravy seriálu, zatím se především hledá představitelka hlavní hrdinky, které by mělo být mezi třiceti a čtyřiceti lety. A co sám Hulkův představitel Mark Ruffalo? Ten v nedávném rozhovoru naznačil, že se zelený obr ještě vrátí a nadhodil, že by jej bavilo, kdyby byl Bruce Banner do budoucna mentorem mladším hrdinům:

Moon Knight, občanským jménem Marc Spector, je v komiksech takový marvelovský Batman. Býval boxerem, americkým vojákem a žoldákem. Na misi v Egyptě byl smrtelně zraněn a zpět k životu jej přivedl egyptský měsíční bůh Khonshu, který mu nabídne nadlidskou sílu, pokud se stane božím ztělesněním na Zemi. Následně se Spector vrací do Ameriky, kde investuje své úspory, stane se milionářem, dny tráví řízením taxíku, aby neztratil kontakt s ulicí a po nocích ve stříbřité kápi bojuje se zločinem. Své síly čerpá z fází měsíce (čím blíž je úplněk, tím je silnější) a trpí rozštěpenou osobností, takže vedle padouchů bojuje i s vlastními vnitřními démony.

Jennifer Walters je v komiksech sestřenice Bruce Bannera, kterou postřelí mafiáni a Bruce jí musí dát transfuzi svojí krve, aby jí zachránil život. Nějakou dobu má potíže se sebekontrolou, ale nakonec nad sebou získá nadvládu, podobně jako Bruce ve filmech. Občanským povoláním je právnička, ale také je součástí týmu Avengers.

Pod pseudonymem Ms. Marvel původně vystupovala v marvelovských komiksech Carol Danvers, která později převzala označení Captain Marvel. Uvolněné jméno Ms. Marvel převzala Kamala Khan. To je šestnáctiletá holka, která dokáže silou vůle měnit tvar a podobu. Captain Marvel pro ni byla velkým vzorem a Carol Danvers dívce dokonce přenechala svůj starý kostým a původní jméno. Hrdinka je muslimka pákistánského původu a vedle boje se zločinem se její příběhy soustředili na otázky víry, rasismu či fascinace superhrdiny. Výtečně hodnocené komiksy se staly součástí širší společenské konverzace, která dokázala vystoupit i za hranice běžných komiksových čtenářů. Showrunnerkou nového seriálu je Bisha K. Ali.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest