Vlastníci: Trailer na potenciálně nejlepší českou komedii letošního roku

Vlastníci: Trailer na potenciálně nejlepší českou komedii letošního roku | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 13 obrázků
Po podprůměrných komediích z ranku Románu pro pokročilé nebo Ženské na vrcholu se do kin blíží nadějná komediální podívaná.

Jeden dům, hvězdné obsazení, divadelní stylizace a neotřelé téma, které si zaslouží zfilmování. Tak by ve zkratce šel popsat malý nenápadný snímek, který jde do českých a slovenských kin 21. 11. Titul Vlastníci je jedním z těch filmů, jenž se musí vytasit se solidním zábavným scénářem a dobře vykreslenými postavami, neboť se z valné většiny stopáže bude odehrávat v jedné místnosti. Scenárista a režisér Jiří Havelka se totiž rozhodl převést do filmové podoby jednu obyčejnou domovní schůzi, která se (ne)překvapivě zvrhne.

Komediální drama má dle mého názoru jeden z nejpovedenějších tuzemských trailerů letošního roku a pokud dokáže naplno využít obsazení v čele s Terezou Rambou, Vojtěchem Kotkem, Dagmar Havlovou, Jiřím Lábusem, Kryštofem Hádkem a Davidem Novotným a bavit diváka po celých 96 minut, tak se letos po letech můžeme dočkat pořádné české komedie. Kromě upoutávky musím vyzdvihnout i jednouchý hravý plakát, který se u českých filmů v takové podobě často nevidí.

Režisér a scenárista Jiří Havelka se při volbě tématu inspiroval vlastními zážitky ze schůzí vlastníků bytových jednotek a divákům vzkazuje: „Ten film je komedie. A myslím, že pro všechny věkové kategorie i pro voliče všech politických stran. Snad tam je celé dnešní spektrum. Takže ideální by bylo se v kině bavit a doufat, že "peklo jsou ti druzí.“ Pro Jiřího Havelku se jedná o první celovečerní film. Zatím převážně psal scénáře a režíroval divadelní představení. Ve filmech jste na něj mohli narazit jako herce ve vedlejších rolích ve filmech jako např. Po čem muži touží či Teorie tygra.

Film koprodukovala Česká televize, její kreativní producent Jaroslav Sedláček o filmu nadšeně prohlásil: „Na současných českých filmech mi vadí, že jsou tak trochu mimo čas a prostor. To Vlastníci nejsou. V nich je naše současnost vidět ve vší tragikomické nahotě. Chvíli se smějete, chvíli vás mrazí. Všichni chtějí víc, než mají. Všichni se domáhají svých práv, ale nikdo se nehlásí ke svým povinnostem. To je česká společnost dnešních dní. Jirka Havelka to napsal skvěle a herci to skvěle zahráli. Jsem zvědav, co na to diváci.

Popis snímku zní: „Mnozí majitelé bytů to asi znají z vlastní zkušenosti. Hrdinové filmu Vlastníci jsou totiž jedněmi z nich, patří jim byty v jednom postarším činžovním domě a právě mají společnou schůzi, na které se musí dohromady na mnohém dohodnout a rozhodnout. Najdou se mezi nimi idealisté, kteří jednají ve prospěch celku, jsou zde i vypočítaví prospěcháři nebo dokonce rafinovaní manipulátoři, ale také lidé ztracení v pocitech vlastní bezvýznamnosti. Všichni se ale nakonec musí společně domluvit na správě domu, ve kterém mají své byty…

V galerii si můžete prohlédnout oficiální plakát, promo fotografie a screeny z traileru.

Paní Zahrádková (Tereza Ramba) s manželem (Vojta Kotek) idealisticky chtějí, aby společnými silami dům zachránili. Novomanželé Bernáškovi (Jiří Černý, Maria Sawa) se s nadšením připojují. Paní Roubíčková (Klára Melíšková) pedantsky kontroluje řádný průběh schůze. Paní Horvátová (Dagmar Havlová) všechno iniciativně komentuje. Naivní pan Švec (David Novotný) zastupuje svoji maminku. Paní Procházková (Pavla Tomicová), zastupovaná panem Novákem (Ondřej Malý), hledá způsoby jak zhodnotit svůj majetek. Pan Nitranský (Andrej Polák) touží po půdě v domě a pan Kubát (Jiří Lábus) důsledně sabotuje jakékoliv rozhodnutí. A v pozadí číhají bratři Čermákovi (Kryštof Hádek, Stanislav Majer), jen starý pan profesor Sokol (Ladislav Trojan) zatím nic nekomentuje…

Zdroj: Cinemart

Galerie: 14

Vlastníci: Trailer na potenciálně nejlepší českou komedii letošního roku | Fandíme filmu Vlastníci: Trailer na potenciálně nejlepší českou komedii letošního roku | Fandíme filmu Vlastníci: Trailer na potenciálně nejlepší českou komedii letošního roku | Fandíme filmu Vlastníci: Trailer na potenciálně nejlepší českou komedii letošního roku | Fandíme filmu Vlastníci: Trailer na potenciálně nejlepší českou komedii letošního roku | Fandíme filmu Vlastníci: Trailer na potenciálně nejlepší českou komedii letošního roku | Fandíme filmu Vlastníci: Trailer na potenciálně nejlepší českou komedii letošního roku | Fandíme filmu Vlastníci: Trailer na potenciálně nejlepší českou komedii letošního roku | Fandíme filmu Vlastníci: Trailer na potenciálně nejlepší českou komedii letošního roku | Fandíme filmu Vlastníci: Trailer na potenciálně nejlepší českou komedii letošního roku | Fandíme filmu Vlastníci: Trailer na potenciálně nejlepší českou komedii letošního roku | Fandíme filmu Vlastníci: Trailer na potenciálně nejlepší českou komedii letošního roku | Fandíme filmu Vlastníci: Trailer na potenciálně nejlepší českou komedii letošního roku | Fandíme filmu Vlastníci: Trailer na potenciálně nejlepší českou komedii letošního roku | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu