Biografie hvězd: Hugh Jackman

Biografie hvězd: Hugh Jackman | Fandíme filmu
Wolverine, Van Helsing či Robert Angier. Představujeme jednoho z nejcharismatičtějších herců současnosti.

Je tady další čtvrtek a další biografie hvězd, jež vznikají ve spolupráci se serverem Videa česky. Naposledy jsme si představili úctyhodného veterána Morgana Freemana, teď pro všechny filmové fandy máme podstatně mladší „maso“. A opravdu, dámy mi jistě dají za pravdu, že Hugh Jackman je v nejlepších letech a patří k nejatraktivnějším hollywoodským stars. Krom toho je navíc více než slušný herec, takže s chutí do něj. Videodokument stanice MNC (který již tradičně naleznete spolu s českými titulky na konci článku) tentokrát odvedl při rekapitulování Hughovy filmové kariéry poměrně slušný výkon, a tak se pustíme rovnou do snímků, které dokument opomněl.

Krátce po úspěchu prvních X-Menů jsme ho mohli vidět v Animální přitažlivosti (2001), klasické romantické komedii, ve které to hrdinka neúspěšná v lásce nakonec dá dohromady se svým kamarádem děvkařem. Větší klišé snad ani neexistuje, nicméně díky dobrým hercům se jedná o sympatickou záležitost. Od romantiky se přesuneme k akci, protože by bylo hříchem vynechat X2 (2003), podle mnohých pořád ještě nejlepší komiksový film, jaký byl kdy natočen. Hugh se definitivně zapsal do dějin jako Wolverine a žádný fanda žánru by tenhle film neměl minout.

Následující rok to bylo poněkud horší, protože se Hugh nechal umluvit do slaboučkého Van Helsinga (2004). Jackmanovo charisma se nikam neztratilo, natáčelo se v Čechách, jenže to pořád nijak nemění skutečnost, že se jedná o přeplácaný a prázdný film, který ve své trikové nabubřelosti povětšinou tak maximálně nudí. A teď se navíc chystá remake. O dva roky později už sice řádil ve třetích X-Menech (2006), nicméně po talentovaném Bryanu Singerovi převzal sérii rutinér Brett Ratner a rozhodl se pro poněkud přímočařejší přístup. Nebylo to vyloženě špatné, ale většina fanoušků byla zklamaná.

V témže roce jsme ale s Jackmanem mohli vidět celou řadu dalších snímků. V Sólokapru (2006) si užil prestižní spolupráce s Woodym Allenem, nicméně detektivní příběh, ve kterém je Scarlett Johansson za allenovskou neurotičku a Jackman za domnělého vraha, příliš pozitivní ohlasy nesklidil. Podobné to bylo i s Happy Feet (2006) – otravným animákem o zpívajících tučňácích. V pokladnách kin si film vedl dobře, ale kritici ani filmoví nadšenci z filmu nijak odvaření nebyli. Podstatně vydařenější byl Spláchnutej (2006), ve kterém jsme se díky spolupráci Dreamworks s Ardmany vydali do světa londýnských stok, sympatických krys a poměrně slušné srandy.

Vrcholem roku byla ale pro Jackmana účast na Fontáně (2006) Darrena Aronofského, se kterým měl letos natáčet nového Wolverina (ale k němu se ještě dostaneme). Po depresivním Requiem za sen přinesl Aronofsky vizuálně vypiplanou mozaiku, plnou jednoduchých pravd o životě, smrti a vůbec. Zkrátka takový Atlas mraků v malém. Dále samozřejmě nelze nezmínit nejlepší cameo v dějinách filmu, které si Hugh střihl v X-Men: First Class (2011). Prozatím posledním Jackmanovým filmem je nenápadná leč sympatická komedie Butter (2011), která se naší distribuci vyhnula, v níž si Hugh zahrál vedlejší postavu porotce v soutěži v modelování máslových soch.

A co chystá Hugh do budoucna? Ještě teď v listopadu ho uslyšíme (nebo spíš neuslyšíme, znáte českou posedlost dabingem) v animáku Legendární parta, jakési pohádkové variantě na Avengers, kde Velikonoční zajíček, Santa a Víla Zubnička spojenými silami zachraňují dětskou radost před velkým zlem. Těsně po přelomu roku si na Hugha budeme moci skočit na muzikálové Bídníky a ve stejném roce uvidíme na sto procent také The Wolverina, kterého Jackman nejprve chystal s již zmiňovaným Darrenem Aronofskym a nakonec film točí s Jamesem Mangoldem, se kterým se pro změnu v minulosti sešel při natáčení romantické komedie Kate a Leopold. Následně by si Hugh měl zahrát také v dramatu Prisoners, komedii Movie 43 a westernu Unbound Captives. Se všemi vás budeme postupně seznamovat.

A to je pro dnešek vše vážení. Užijte si dokument a těšte se na další část. Dokument připravila stanice MNC, rubrika vzniká ve spolupráci se serverem Videa Česky. Překlad pro vás připravila SolamBee. A určitě zavítejte i přímo na VideaCesky.cz a vyjádřete svoji spokojenost, aby překlady filmových materiálů vznikaly i do budoucna!

Biografie hvězd: Hugh Jackman

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu