Terminátor: Temný osud: Ve střižně došlo ke krvavým bojům mezi producentem Cameronem a režisérem

Terminátor: Temný osud: Ve střižně došlo ke krvavým bojům mezi producentem Cameronem a režisérem | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Producent a scenárista James Cameron se vyjádřil k tvůrčím sporům, které vedl s režisérem Timem Millerem.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Viděl jsem hrubý sestřih...a byl opravdu hrubý. Byl dlouhý. Pak se hodně změnil. Já, [producent] David Ellison a Tim jsme společně pracovali na tom, aby z toho vzešel co nejlepší film. Napoprvé to hned nebylo terno. Bylo tam spousta zbytečných odboček. Sám jsem střihač, takže jsem dával poznámky – obecné, i velice konkrétní. A v tom procesu jsme pokračovali ještě asi před dvěma a půl měsíci, kdy jsme se dobrali definitivního sestřihu. Řekl bych že…nikdy jsem nebyl na place a pořád jsem se ještě s herci nesetkal. Ale podílel jsem se přímo na psaní scénáře a podílel jsem se přímo na stříhání. A střih je pro mne další formou psaní scénáře“.

S krví na stěnách to samozřejmě Cameron schválně přehání, aby jeho vyjádření mělo šťávu, jinak je nicméně zajímavé slyšet, že měl poslední Terminátor u kormidla dvě takhle silné osobnosti. Můžeme se přitom pouze dohadovat o tom, zda Miller zkrátka a dobře jenom chtěl zpracovat film po svém a Cameron zase po svém, anebo jestli Miller vyloženě má ve svém řemesle nedostatky, které se zkušenější kolega pokoušel zahladit.

Pro tuhle chvíli to nevíme, nicméně pozitivní je, že výsledná podoba filmu, která se dostala do kin, nepůsobí nijak roztříštěně. Proti Terminátorovi: Temnému osudu lze mít výtky a řada z nich bude pro některé diváky zásadní, ale jinak se nedá říct, že by ze snímku čišel dojem, že by tvůrci nevěděli, kudy kam, anebo se přetahovalo o kormidlo několik protichůdných sil.

V galerii na vás čeká sada výtvarně zajímavě zpracovaných plakátů k Terminátorovi: Temnému osudu. Na další stránce najdete několik medailonků jednotlivých postav a klipy

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Terminátor: Temný osud

01.11.2019 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 10

Terminátor: Temný osud: Ve střižně došlo ke krvavým bojům mezi producentem Cameronem a režisérem | Fandíme filmu Terminátor: Temný osud: Ve střižně došlo ke krvavým bojům mezi producentem Cameronem a režisérem | Fandíme filmu Terminátor: Temný osud: Ve střižně došlo ke krvavým bojům mezi producentem Cameronem a režisérem | Fandíme filmu Terminátor: Temný osud: Ve střižně došlo ke krvavým bojům mezi producentem Cameronem a režisérem | Fandíme filmu Terminátor: Temný osud: Ve střižně došlo ke krvavým bojům mezi producentem Cameronem a režisérem | Fandíme filmu Terminátor: Temný osud: Ve střižně došlo ke krvavým bojům mezi producentem Cameronem a režisérem | Fandíme filmu Terminátor: Temný osud: Ve střižně došlo ke krvavým bojům mezi producentem Cameronem a režisérem | Fandíme filmu Terminátor: Temný osud: Ve střižně došlo ke krvavým bojům mezi producentem Cameronem a režisérem | Fandíme filmu Terminátor: Temný osud: Ve střižně došlo ke krvavým bojům mezi producentem Cameronem a režisérem | Fandíme filmu Terminátor: Temný osud: Ve střižně došlo ke krvavým bojům mezi producentem Cameronem a režisérem | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu