Avatar 2: Po krachu Blížence Cameron uvádí, že jeho film nebude ve vysoké snímkové frekvenci

Avatar 2: Po krachu Blížence Cameron uvádí, že jeho film nebude ve vysoké snímkové frekvenci | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit dalších 10 obrázků
Technologický průkopník James Cameron se nedomnívá, že by formát HFR byl v hodný k prezentaci celého celovečerního filmu. Technologii lze využít v dílčích úsecích.  
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Takže tady to máte. Pokračování Avatara nebudou prezentována kompletně ve formátu HFR, protože James Cameron si nemyslí, že by k tomu byl formát vhodný. V jednom bodě si malinko protiřečí, když říká, že chce HFR použít v některých konkrétních momentech, ale filmy v HFR nebudou, ale snad tím chce zkrátka říct, že jako celky pokračování Avatara ve vyšší snímkové frekvenci uváděné nebudou, avšak v několika konkrétních momentech se navýšení počtu snímků využije ke zlepšení konkrétních záběrů ve 3D.

To zní jako docela rozumná cesta, jen je otázkou, jak moc taková verze filmu bude divácky dostupná. Pokud v HFR bude točená a prezentovaná skutečně jen hrstka scén, kina toho jen těžko budou moci využít v marketingu. Tím pádem nebude mít smysl investovat do nových projektů, jako když první Avatar v provozovatelích kin vyvolal honbu za nákupem 3D projektorů. Lze tedy předpokládat, že v ideální podobě bude pokračování promítat zhruba tolik kin jako v současnosti Blížence (a těch není úplně hodně a jen zlomek z nich umí film promítnout v "plné palbě" 120 FPS 3D 4K). Zbylá kina uvedou film v běžném 3D bez HFR či rovnou ve 2D. To Cameron musí vědět. Tudíž můžeme spekulovat o tom, že momentů, které by HFR využily, v pokračováních nebude příliš mnoho, protože James ví, že by dané záběry nevypadaly hezky v sálech se staršími promítačkami (ostatně při natáčení prvního Avatara se Cameron například cíleně vyhýbal právě rychlým pohybům kamery do stran, aby pokud možno eliminoval již zmiňované cukání obrazu, které je obzvlášť ve 3D scénách hodně patrné).

Celkově se tedy zdá, že na nějakou tu HFR evoluci či revoluci si technologičtí nadšenci ještě budou muset počkat. Divácká většina, které je vysoká snímková frekvence u pozadí nebo jí přijde vyloženě ošklivá, z toho vrásky nejspíš mít nebude.

« Předchozí kapitola

Galerie: 11

Avatar 2: Po krachu Blížence Cameron uvádí, že jeho film nebude ve vysoké snímkové frekvenci | Fandíme filmu Avatar 2: Po krachu Blížence Cameron uvádí, že jeho film nebude ve vysoké snímkové frekvenci | Fandíme filmu Avatar 2: Po krachu Blížence Cameron uvádí, že jeho film nebude ve vysoké snímkové frekvenci | Fandíme filmu Avatar 2: Po krachu Blížence Cameron uvádí, že jeho film nebude ve vysoké snímkové frekvenci | Fandíme filmu Avatar 2: Po krachu Blížence Cameron uvádí, že jeho film nebude ve vysoké snímkové frekvenci | Fandíme filmu Avatar 2: Po krachu Blížence Cameron uvádí, že jeho film nebude ve vysoké snímkové frekvenci | Fandíme filmu Avatar 2: Po krachu Blížence Cameron uvádí, že jeho film nebude ve vysoké snímkové frekvenci | Fandíme filmu Avatar 2: Po krachu Blížence Cameron uvádí, že jeho film nebude ve vysoké snímkové frekvenci | Fandíme filmu Avatar 2: Po krachu Blížence Cameron uvádí, že jeho film nebude ve vysoké snímkové frekvenci | Fandíme filmu Avatar 2: Po krachu Blížence Cameron uvádí, že jeho film nebude ve vysoké snímkové frekvenci | Fandíme filmu Avatar 2: Po krachu Blížence Cameron uvádí, že jeho film nebude ve vysoké snímkové frekvenci | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu