Star Wars: George Lucas si po odprodeji Hvězdných válek připadal zrazen a nový směr se mu nelíbil

Star Wars: George Lucas si po odprodeji Hvězdných válek připadal zrazen a nový směr se mu nelíbil | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Co se přesně stalo mezi Georgem Lucasem a vedením Disneyho po odkoupení Lucasfilmu? Po mnoha letech konečně známe celý příběh.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Bob Iger odůvodňoval uvedené rozhodnutí tím, že scénář pro Epizodu VII od George Lucase přišel všem zúčastněným osobám poněkud odlišný od předchozích filmů a chtěli udělat něco více tradičního. George Lucas s tímto nesouhlasil a nový scénář pro Epizodu VII se mu nelíbil. Když byla později Lucasovi promítnuta výsledná Epizoda VII, neskrýval své zklamání. George totiž vysvětloval, že při psaní všech epizod ze světa Star Wars kladl vždy důraz na to, aby každá z nich působila jinak. Každá měla představit nové planety, nové postavy, nové technologie a především nový příběh. Výsledná Epizoda VII podle něj nepřinášela nic nového.

Na odpověď George Lucase reagoval Bob Iger ve své knize poněkud rázněji. Přišlo mu, jakoby George nedokázal ocenit, jak těžkou práci dá vlastně nějakou Star Wars epizodu vymyslet a do příslušného data ji natočit. George Lucas by přitom měl vědět nejlíp, jak těžká práce to je, jelikož z tehdejších šesti epizod natočil čtyři a ke všem šesti epizodám psal scénář (u Epizod V a VI pak s výpomocí dalších scénáristů). Iger si v knize stojí za tím, že J. J. Abramsovi se podařilo udělat jakýsi most mezi tím, co už tu bylo, a něčím novým, co mělo teprve přijít. Zároveň ovšem Iger ve své knize také dodal, že se George přístupem hlavounů od Disneyho cítil zrazen, načež Iger přiznal, že jednání s ním mohl zvládnout lépe.

Na závěr přikládáme tři videa. V prvním z nich se můžete podívat na podepsání smlouvy o odkoupení Lucasfilmu a na následná vyjádření Boba Igera a George Lucase. V dalších dvou videích se můžete podívat na starší rozhovor o prodeji Lucasfilmu, kde byli hosty George Lucas a Kathleen Kennedy. Posoudit pak můžete sami, zda bylo v novodobých filmech naplněno to, na čem se zdánlivě Disney a nové vedení Lucasfilmu s Georgem Lucasem shodli.

Zdroje: movieweb.com, comicbookmovie.com, collider.com, joblo.com

« Předchozí kapitola

Star Wars: Síla se probouzí

14.12.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 5

Star Wars: George Lucas si po odprodeji Hvězdných válek připadal zrazen a nový směr se mu nelíbil | Fandíme filmu Star Wars: George Lucas si po odprodeji Hvězdných válek připadal zrazen a nový směr se mu nelíbil | Fandíme filmu Star Wars: George Lucas si po odprodeji Hvězdných válek připadal zrazen a nový směr se mu nelíbil | Fandíme filmu Star Wars: George Lucas si po odprodeji Hvězdných válek připadal zrazen a nový směr se mu nelíbil | Fandíme filmu Star Wars: George Lucas si po odprodeji Hvězdných válek připadal zrazen a nový směr se mu nelíbil | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest