Just Mercy: Michael B. Jordan bojuje za vězně odsouzené k smrti. Trailer zkouší ždímat emoce

Just Mercy: Michael B. Jordan bojuje za vězně odsouzené k smrti. Trailer zkouší ždímat emoce | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Že by se v Torontu objevil další oscarový uchazeč?

Letošní filmový festival v Torontu přinesl celou řadu opravdu kvalitních a zajímavých projektů, které dokázaly zaujmout jak kritiky, tak i veřejnost. Chce se mezi ně řadit i snímek Just Mercy, který si z Kanady odnáší pozitivní reakce.

Just Mercy vypráví skutečný příběh elitního advokáta Bryana Stevensona, který se vydá do Alabamy, aby se pokusil osvobodit křivě obviněného vězně odsouzené k trestu smrti. Snímek se pak zaměřuje primárně na Stevensonovu snahu osvobodit vězně Waltera McMilliana, který byl i přes jasné důkazy odsouzen na popraviště za vraždu náctileté dívky.

Alespoň podle prvních reakcí by se mělo jednat o opravdu emotivní podívanou, přičemž ho někteří dokonce přirovnávají k loňskému vítězi Oscara za nejlepší film - Zelené knize. Podle jiných je ale zase film občas až příliš předvídatelný a nedovede být tak působivý, jak by mohl být. Chválu sklízejí herecké výkony Michaela B. Jordana v roli Bryana a Jamieho Foxxe v roli Waltera, které dokážou podle všeho v divákovi rezonovat ještě dlouhou dobu po tom, co opustí filmový sál. 

Herecký ansámbl pak doplňují jména jako Brie Larson nebo Rafe Spall. Režisérem snímku je Destin Daniel Cretton. Celosvětovou premiéru má snímek naplánovanou na 25. 12. 2019, tu českou a slovenskou pak na 16. 1, 2020, respektive 27. 2. 2020.

Nedávno navíc vyšel první trailer, který je, jak se na film podobného střihu sluší a patří, opravdu emotivní. Zaměřuje se hlavně na samotné charaktery a jejich motivace, přičemž trochu poodhaluje i samotný příběh. Daří se mu pak nalákat Jordanovy a Foxxovy výkony. Jinak ale nijak moc originální ani nevšední bohužel není.

Zdroje: Deadline, ComingSoon

Galerie: 6

Just Mercy: Michael B. Jordan bojuje za vězně odsouzené k smrti. Trailer zkouší ždímat emoce | Fandíme filmu Just Mercy: Michael B. Jordan bojuje za vězně odsouzené k smrti. Trailer zkouší ždímat emoce | Fandíme filmu Just Mercy: Michael B. Jordan bojuje za vězně odsouzené k smrti. Trailer zkouší ždímat emoce | Fandíme filmu Just Mercy: Michael B. Jordan bojuje za vězně odsouzené k smrti. Trailer zkouší ždímat emoce | Fandíme filmu Just Mercy: Michael B. Jordan bojuje za vězně odsouzené k smrti. Trailer zkouší ždímat emoce | Fandíme filmu Just Mercy: Michael B. Jordan bojuje za vězně odsouzené k smrti. Trailer zkouší ždímat emoce | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu