Ad Astra: Jak se točí stav bez tíže bez nadbytku digitálních triků

Ad Astra: Jak se točí stav bez tíže bez nadbytku digitálních triků | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Blížící se vesmírná odysea s Bradem Pittem v hlavní roli představuje náročné natáčení beztížných scén. Jsou tu také odhady tržeb a nové ukázky.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Film se ještě nedostal oficiálně do kin a už teď se o něm mluví jako o žhavém uchazeči o Oscary. Vyzdvihována je pak hlavně vizuální stránka a Pittův bravurní výkon. Na dotaz, zda by si přál za svůj výkon Oscara, Pitt odpověděl tak, že se jednoduše zatím pouze těší na to, až se film dostane do kin. Opravdu ho totiž zajímá, jak bude rezonovat s diváky. Na tom, zda pak dostane za svou práci zlatou sošku, mu prý zase tolik nezáleží. Každý rok podle něj dostane cenu úžasný talent, zatímco ostatní neméně úžasné talenty jednoduše odejdou s prázdnou. I kdyby pak prý Pitt Oscara nevyhrál, stejně ho vyhraje jeden z jeho přátel a to mu bohatě stačí.

Ceny jsou sice fajn, co je ale neméně důležité je to, jak si bude snímek vést v pokladnách kin (minimálně pro budoucí schvalování obdobně náročných projektů je to skutečně klíčové). Podle nejnovějších odhadů analytiků by měl film zažít poněkud skromější první víkend v podobě 20 milionů dolarů z USA. O bůhvíjak závratný start se rozhodně nejedná, vezmeme-li v potaz 87milionový rozpočet. Žánrově podobná Gravitace Alfonsa Cuaróna pracovala s velkým stomilionovým rozpočtem, ve svém prvním víkendu však utržila více než 55 milionů, ze kterých se nakonec vyklubalo 274 mega jen z USA. Dvacetimilionový otvírák zažili před třemi lety skvělí Příchozí se skromným 46 milionovým rozpočtem, kteří si nakonec z Ameriky odnesli sto milionů s další stovkou ze světa. U Astry to tedy zatím vypadá na spíše nižší americký výkon a zatnou svaly bude muset hlavně svět.

Kromě toho jsme se dočkali i nové oficiální synopse:
„Paranoidní vesmírný thriller sleduje Roye McBrida (Brad Pitt) na misi neúprosnou Sluneční soustavou, za cílem nalezení pravdy o svém ztraceném otci a jeho překažené misi, která nyní, po třiceti letech, ohrožuje lidskou existenci.”

Nakonec si můžete pustit dva nové klipy k filmu. První blíže poodhaluje záhadný projekt otce ústředního hrdiny. Ten druhý pak ukazuje akční honičku na měsíčním povrchu. Třetí nás bere do hlubokého vesmíru. V galerii na vás čeká pětka unikátně výtvarně zpracovaných filmových plakátů.

Astronaut Roy McBride (Brad Pitt) odlétá na vnější okraj naší sluneční soustavy, aby se pokusil nalézt svého ztraceného otce (Tommy Lee Jones) a rozluštil záhadu, která ohrožuje přežití lidstva na Zemi. Na svojí misi odhalí tajemství, která zpochybňují samotnou podstatu lidské existence a naše místo v přirozeném řádu kosmu. Dále hrají Liv Tyler, Donald Sutherland nebo Ruth Negga. Snímek napsal a zrežíroval James Gray. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 19. 9. 2019.

Zdroje: Deadline, Variety I, II

« Předchozí kapitola

Ad Astra

Sci-Fi, Thriller
Info o filmu

Galerie: 6

Ad Astra: Jak se točí stav bez tíže bez nadbytku digitálních triků | Fandíme filmu Ad Astra: Jak se točí stav bez tíže bez nadbytku digitálních triků | Fandíme filmu Ad Astra: Jak se točí stav bez tíže bez nadbytku digitálních triků | Fandíme filmu Ad Astra: Jak se točí stav bez tíže bez nadbytku digitálních triků | Fandíme filmu Ad Astra: Jak se točí stav bez tíže bez nadbytku digitálních triků | Fandíme filmu Ad Astra: Jak se točí stav bez tíže bez nadbytku digitálních triků | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu